Õpetajate Leht 30. aprillil

29. apr. 2020 - Kommenteeri artiklit

Kas vajame distantsõpet ka pärast eriolukorda?

Pooleteise kuuga on digivõõramadki õpetajad kodust laste õpetamise päris hästi kätte saanud. Koolijuhtide vestlusringis arutati, kas tasub aeg-ajalt distantsõpet kasutada ka siis, kui (kooli)elu taas tavapärastes rööbastes.

Akadeemikute vaade õpilaste teadustöödele

Sellel aastal jäi õpilaste teadusfestival eriolukorra tõttu ära, samas laekus konkursile rekordarv õpilaste teadustöid. Enamik töödest olid tõesti head ja nende lugemine pakkus suurt rõõmu. On näha, et konkursile esitatud õpilastööde üldine tase on tõusuteel, arvab akadeemik Jaak Järv.

Distantsõpe – pidur või võimalus?

Tallinna õppenõustamiskeskuse psühholoog-ekspert Ada Kesonen tõdeb peredelt saadud tagasiside põhjal, et õpilaste edasijõudmises on tekkimas suured vahed ‒ need, kes praeguses olukorras hästi hakkama saavad, lähevad järjest edasi, teised, kellele praegune õppevorm ei sobi, jäävad aina rohkem maha.

Juubelialmanahhi ehib maskiga kass

Tartu Karlova kooli 145 aasta juubeliks lõid õitsele maja ette just selleks tähtpäevaks istutatud tulbid ja nägi trükivalgust almanahh „Kassiaabits“. Eelviimasele aprillinädalale kavandatud pidustused lükkusid eriolukorra tõttu aga järgmise aasta aprillikuusse.

Helena Metslang sütitab õppijas Eesti-armastust

Keeleteadlane Helena Metslang, kes õpetab Pekingi ülikoolis eesti keelt ja kultuuri, räägib oma lektoritööst ja Hiina tudengitest ning ka sellest, mis on olnud talle Hiinas harjumatu.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!