Selgusid õpilaste teadustööde konkursi eriauhindade saajad

22. apr. 2020 Eesti Teadusagentuur - Selgusid õpilaste teadustööde konkursi eriauhindade saajad kommenteerimine on välja lülitatud

Selgunud on tänavuse õpilaste teadustööde riikliku konkursi eriauhindade saajad.

Kokku annavad eriauhindu välja 29 asutust ja organisatsiooni, nende seas mitmed ülikoolid, muuseumid, teadusasutused, ministeeriumid ja ajakirjad. Välja antakse 55 eriauhinda ja auhinnatud töid on kokku 41.

Kaheksa õpilasuurijat pälvib mitu eriauhinda eri organisatsioonidelt. Neli auhinda saavad Anni Hipp Visla (Risti põhikool) ja Kaarel Kivisalu (Tallinna reaalkool) ning kolm auhinda Mattias Kerge (Läänemaa ühisgümnaasium), Paul Erik Olli (Hugo Treffneri gümnaasium) ja Mihkel Kotta (Pirita majandusgümnaasium). Kaks eriauhinda saavad Mari Remm (Hugo Treffneri gümnaasium), Indrek Tennus (Tartu Herbert Masingu kool) ja Kristin Poopuu (Saaremaa ühisgümnaasium).

Lisaks tunnustatakse eriauhindadega seitset algkooliprojekti.

Eriolukorra tõttu toimetatakse auhinnad sel korral õpilastele posti teel.

Teadusagentuur korraldab konkurssi eesmärgiga tõsta laste ja noorte huvi meid ümbritseva maailma vastu, toetada koolides toimuvat uurimuslikku õpet ja julgustada noori juba koolis uurima probleeme, mille lahendamine oleks oluline ka teistele.

Kõik konkursi preemiasaajad koos eriauhindade saajatega