Viimane võimalus esitada tunnustamiseks aasta õpetaja kandidaate

15. apr. 2020 HTM - Kommenteeri artiklit

Kuni pühapäevani, 26. aprillini on võimalik esitada aasta õpetaja konkursile tunnustamiseks haridustöötajaid ja hariduse toetajaid. Sel aastal määratakse esmakordselt riiklik haridustöötaja elutööpreemia senise ühe asemel kuni kolmele inimesele ning riiklik hariduspreemia ka huvialaõpetajale.

Haridus- ja teadusministri Mailis Repsi sõnul on õpetajaamet üha populaarsem ja seda väärtustatakse. „Täna mõistab iga lapsevanem, kui olulist tööd teevad meie õpetajad. Ei piisa pelgalt teadmiste olemasolust, õpetaja peab oskama neid igale õppurile sobival viisil edasi anda. Õpetaja on juht ja liider, õpetajaamet on üks olulisemaid ja vastusrikkamaid ameteid ühiskonnas“

Kandidaate on võimalik esitada lisaks haridustöötaja elutööpreemia kategooriale veel kaheteistkümnes kategoorias: lasteaiaõpetaja, klassiõpetaja, klassijuhataja, põhikooli aineõpetaja, gümnaasiumiõpetaja, kutseõpetaja, tugispetsialist, huvialaõpetaja, õppejõud, õppeasutuse juht, hariduse sõber ja haridustegu.

Pärast kandidaatide esitamist alustavad parimatest parimate väljaselgitamiseks tööd piirkondlikud komisjonid ja kõrghariduse komisjon. Seejärel asub tööle riiklik hariduspreemiate komisjon, kuhu kuuluvad haridusega seotud organisatsioonide esindajad.

Auhinnad antakse välja 3. oktoobril Alexela kontserdimajas toimuval aasta õpetaja galal „Eestimaa õpib ja tänab“, millest teeb otseülekande Eesti Televisioon. Tunnustusürituse eestvedajad on haridus- ja teadusministeerium ning Eesti haridustöötajate liit.

Kandidaatide esitamine ja statuudid


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!