ERM pakub koolidele uut ekskursiooni Raadil ja e-muuseumitundi eri ajastute kodudest

20. mai 2020 ERM - Kommenteeri artiklit

ERM-i muuseumiõpetaja Anna Liisa Regensperger viib läbi online-tundi „Viie kodu lood“. Foto: Arp Karm

Eesti Rahva Muuseumi uksed on jälle valla, avatud on nii püsinäitused kui ka muinasjutunäitus „Elas kord“; sel suvel on oodata mitut uut näitust. Uuendusi on ka haridusprogrammides.

Valikusse on lisandunud ekskursioon „Ringkäik Raadil“, kus räägitakse lugusid siinsetest arheoloogilistest leidudest, Raadi mõisast ja ERM-ist, sõjaväelennuväljast ning uhketest avastustest, mis selle piirkonnaga seotud. Nooremad õpilased saavad välialaga tutvuda muinasjutulise maastikukaardi abil. Nii giidituuridel kui ka haridusprogrammides saab samaaegselt osaleda kõige rohkem kümme inimest.

Neile, kel on muuseumisse keerulisem jõuda, pakume võimalust osaleda e-tunnis „Viie kodu lood“ (1.‒6. klass), kus tutvutakse muinas- ja keskaja kodu, rehielamu, taluhäärberi ning kahetoalise kortermaja korteri kui koduga. Online-keskkond, kus veebitund läbi viiakse, lepitakse õpetajaga kokku. Vanematele õpilastele on kindlasti abiks eriolukorra ajal valminud veebituurid eesti ja soome-ugri kultuurist ning ajaloost, mille leiab ERM-i kodulehelt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!