Arendav ja hariv Smartzone

22. mai 2020 - Kommenteeri artiklit

Smartzone on esimene populaarteaduslik Eesti telekanal, mis on loodud spetsiaalselt lastele ja noortele. Siia on koondatud maailma harivate lastesaadete paremik ja samas leiab siit väärtuslikku vaatamist kogu pere.

Enamat kui ajaviide

Kas lastele tehtud televisioon saab olla midagi enamat kui ajaviide? Miski, mis oleks piisavalt põnev, et rahutu noore inimese tähelepanu köita, ja sisult rikastav, arendav ning hariv? Eesti esimene hariduslik lastekanal Smartzone on sellele veenev vastus. Tõesti, maailmas tehakse hämmastavalt huvitavaid saateid ning sarju, mis suudavad laste tähelepanu võita ja olla samas mõtestatud, informatiivsed ning otsesõnu harivad. Nüüd on selliste saadete paremik kokku kogutud, eesti keelde tõlgitud ning nähtav iga päev varahommikust hilisõhtuni telekanalis Smartzone.

Nutikas ja vaheldusrikas

Uue telekanali nimi ütleb ära, et ta olemus on nutikas. Sest ükski teleprogramm ei asenda kooli ja süstemaatilist õpet, aga parimate spetsialistide tehtud saated ja sarjad suudavad hiilgavalt avardada noorte inimeste silmaringi, sütitada neis huvi maailma mitmekesisuse vastu ja inspireerida ümbritsevat süvendatult uurima. Vaheldusrikkus ja mitmekesisus on kanali kavakoostamise võtmesõnad, nagu ka asjatundlikkus ja teaduslikkus niisama arvamise asemel.

Tasakaalustatud programmivalik

Telekanali Smartzone programmivalik on tasakaalustatud eri vanuses laste vajadustele ja vastuvõtuvõimele. Paljud saated on mõistetavad juba vanemale eelkoolieale ja algklassiõpilastele. Saadete temaatiline palett on rikas, ulatudes matemaatikast-keemiast originaalsete ajalookäsitlusteni. Sinna vahele mahub palju lugusid loodusest ja loomadest, aga ka noorte sotsiaalsest ja emotsionaalsest kasvamisest.

Haridusliku televisiooni paremik

Telekanali saated tulevad kogu maailmast – Inglismaalt Austraaliani. Nende hulgas on näiteks CBBC kuulsad „Andy loomabeebid“ ja „Andy seiklused dinosaurustega“, „Trikid ja teadus“ või „Loomade jutud“. Populaarsed teadussaated on „Kodused teaduseksperimendid“, „Laborirotid”, „Täielik geenius Dicki ja Domiga“. Põnevad isetegemise saated on „Briti parim noor pagar“, „Noored loomaarstid“ ja „Kangelaste salk“.

Uue ja originaalse pilgu maailma ajaloole heidab paljude auhindadega pärjatud „Hirmus ajalugu“. Kogu pere maiuspalad on BBC fantastilised „Sinine planeet“ ja „Inimkeha saladused“, täiuslikule retkele kosmoseavarustesse viib tuliuus sari „Planeedid“.

Vastutustundlik valik

„Head telekanalit pole lihtne sõnadega ammendavalt kirjeldada, seda peab ikka oma silmaga nägema. See kanal on mõistuse ning südamega tehtud ning seda on lihtne soovitada. Me väljastame Smartzone’i signaali kõigile televisiooni leviteenust pakkuvatele firmadele Eestis. Kui vaataja kanalivalikus Smartzone veel puudub, tuleb lihtsalt oma teenusepakkujaga ühendust võtta,“ ütleb kanali tegevjuht Regiina Eelmaa. Smartzone on unikaalse hariva sisuga eestikeelne telekanal, mille vaatamine arendab last ning avardab tema silmaringi. Smartzone on vastutustundlik valik.

Eesti suuremate teleoperaatorite kontaktid

  • Elisa 660 0600
  • STV 688 0000
  • Telia 639 7130
  • Telset 635 6535

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!