Kutseharidus ootab tuleviku tegijaid – alanud on kevadsuvine vastuvõtt

6. mai 2020 SA Innove - Kommenteeri artiklit
Noor meister Erlend Štaub.

Kutsekoolid ootavad uusi õppureid ning on avanud dokumentide vastuvõtu järgmiseks õppeaastaks. Põneva erialavaliku leiab 32 kutsekoolist ja viiest rakenduskõrgkoolist üle Eesti.

SA Innove haridusuuenduste agentuuri juht Tanel Oppi sõnul avavad praktilised oskused tööandjate juures uksed ning tagavad töötegijale väärilise tasu. „Eesti riik on kutseõppeasutustest kujundanud kompetentsikeskused, milles on valdkonna parimad seadmed, teadmised ja oskused, lisaks muidugi kaasaegne õpikeskkond. Kutseharidus on tööturule sisendemiseks kindel alus, mida tulevased tööandjad usaldavad – miks muidu on paljud nendest juba õpingute käigus praktikabaasideks,“ kommenteeris Oppi.

Portaalis edu.ee saab otsida endale sobivat eriala nii õppekava taseme, õppevaldkonna kui ka õppeasutuse põhiselt. Kõik kutsehariduse õppekavad leiab siit. Millistes ametites on tulevikus töötajaid vaja, tasub uurida ametialade andmebaasist. Ametialade info tugineb tuleviku tööjõu- ja oskuste vajaduse prognoosisüsteemi OSKA valdkonnauuringutele. Lisainfot kutsehariduse võimaluste kohta leiab siit. Teavet vastuvõtutingimustest ja -kuupäevadest leiab õppeasutuste veebilehtedelt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!