Praktikandid trotsivad Berliinis koroonaviirust

22. mai 2020 Indrek Alekõrs Saksa tehnoloogiakooli direktor, projektijuht - Kommenteeri artiklit
Praktikandid Sireli ja Laura naudivad avanevat Berliini. Foto: erakogu
Eesti praktikantide kujundatud vitamiinipakend. Foto: erakogu

Märtsi algul sõitsid Saksa tehnoloogiakooli kujundaja eriala praktikandid Laura ja Sireli Erasmus+ projekti raames Saksamaale neljakuusele praktikale. Kogu riigis oli sel ajal sadakond COVID-19-sse haigestunut ja miski ei ennustanud varsti puhkevat tormi. Kui see aga saabus, siis oli õppuritel võimalik tagasi tulla. Arvestades ülihead üürikorterit ja neid ootavat töökohta GrinseKatzen, mis keskendub tervisetoodetele kujunduse loomisele ja nende müügile, otsustasid nad jääda lootusega, et juuni lõpus on reisid jälle avatud. Ja nii tundubki minevat.

Sireli ja Laura pidid varsti jääma kodukontorisse ja ega tänavatel suurt midagi teha polnudki. Seega oli töö põhiline ja seda sai arvuti abil kenasti korraldada.

Näiteks on nad valmis saanud A-vitamiini etiketikujunduse, kujundused toodetele Stress & Angst, Canna ja Hemp Oil. Valmis on ka käsiraamatute kujundused. Osa toodete müük juba käib ja neid näeb või saab tellida Amazonist.

Meie praktikantide maikuu uudised on aga veelgi rõõmustavamad. Nad saavad käia juba kontoris ja suhelda nii tööl kui mujalgi inimestega. Berliin avaneb järkjärgult.

Sireli ja Laura: „Käime päris tihti tegemas looduses tootefotosid. See on kaks ühes, sest saame avastada linna ja ümbruskonda ning samal ajal tööd teha. Meil läheb väga hästi. Poed, muuseumid ja muud kohad on enamikus juba avatud, nii et saab hakata veel rohkem avastama ja inspiratsiooni koguma.”

Ettevõte on praktikantidega väga rahul. Eesti leiti üles tänu meie kooli eelmisele praktikandile Sandrale, kelle kujundatud tooted on praegugi müügil ja kes peab ettevõttega endiselt sidet.

Ligi neljamiljonilise rahvaarvuga Berliinis oli 5. mai seisuga eriolukorra jooksul nakatunuid 6086 inimest, kellest surnud 159. Kui taandada need arvud Eesti miljonile, siis erilist vahet polegi. (John Hopkinsi ülikooli andmetel oli 13. mai seisuga Saksamaal COVID-19-sse nakatumise juhtumeid 173 274, surmasid 7755. – Toim.)

Kriisist hoolimata kinnitavad praktikandid, et ilm on enamjaolt ilus ja soe ning neil on juba suve tunne. Kas pole kokkuvõttes hea kogemus, projektis kajastamata võimalus, mida saab ka nii realiseerida!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!