Selgusid tublimad ajaloo uurimistööde ja loovtööde autorid

15. mai 2020 Madis Somelar Eesti ajaloo- ja ühiskonnaõpetajate seltsi juhatuse esimees - Kommenteeri artiklit

15. mail tegi Eesti ajaloo- ja ühiskonnaõpetajate seltsi esimees Madis Somelar seltsi veebilehel teatavaks 21. ajaloo uurimistööde võistluse paremiku.

Põhikoolis sai uurimistööde kategoorias esimese koha Arabella Antons tööga „Küllalt naiste rikkumisest võistluspordiga ehk Eesti naiste sport 1920–1940 (Tartu Mart Reiniku kool, juhendaja Kaarel ja Karolina Antons). Loovtöödest saavutas esimese koha Triinu Leito loovtööga „Elulugude jäädvustamise vajalikkus ja vanaema Saima Kaju elulooraamatu „Mammi“ koostamine“ (Tallinna Nõmme põhikool, juhendaja Reet Petermann).

Gümnaasiumiastmes sai uurimistööde kategoorias esimese koha Kaur Kadaja Otepää gümnaasiumist uurimistööga „Komsi talu Eesti kultuuriloos“ (juhendaja Heivi Truu). Gümnaasiumi loovtöödest tõsteti esimesele kohale kaks tööd. Joel Kokla Tallinna prantsuse lütseumist loovtööga „Prantsuse arhitekti Hector  Guimard’i 1899. aasta joonise põhjal juugendstiilis kanapee loomine“ (juhendaja Liis Reier). Samuti sai esimese koha Kristjan Pärnamäe Kadrina keskkoolist filmi eest „Küla, kus asus linn“ (juhendajad Hegi Soosaar ja Evelin Tiiter).

Parimaks juhendajaks valitud Liis Reier Tallinna prantsuse lütseumist: „Olen EAÜS-i uurimis- ja loovtööde võistluse suur austaja. Kui minu õpilased 2004. aastal esmakordselt võistlusel osalesid, siis kogesin uurimistööde kirjutamist enesearengu võimalusena nii õpilasele kui õpetajale ning hakkasin nägema õppimist avaramalt.“

Uurimistööde võistluse patroon on Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid. Võistluse projektijuhid on Karolina Antons ja Evelin Tiiter. Žürii esimees on Tartu ülikooli uusima ajaloo professor Eero Medijainen ning liikmeteks mitmed mäluasutuste teadurid ja õpetajad. Võistluse teema oli „Eesti maailmas. Maailm Eestis“. Võistlustööde paremik on videote vahendusel kättesaadav ajaloo- ja ühiskonnaõpetajate seltsi kodulehel www.eays.edu.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!