Eesti haridusmaastik sai 21 eestvedaja võrra rikkamaks

15. juuni 2020 SA Noored Kooli - Kommenteeri artiklit

„Noored kooli“ kaheaastase arenguprogrammi 12. lennu lõpetas tänavu 21 inimest. Enamik lõpetanuid jätkab tööd oma senistes koolides.

12. lennu osalejad töötas programmi raames õpetajana koolides üle Eesti ning samal ajal arendasid oma õpetamis- ja eestvedamisoskusi Noored kooli“ programmi toel. Programmi teisel aastal panustasid nad aktiivselt oma koolide arengusse, algatades koosloomeprojekte, mis aitavad kaasa, et õpilased areneks elus hästi toimetulevateks elukestvateks õppijateks. 

„Noored kooli“ tegevjuhi Kristi Klaasmägi sõnul on programmi jooksul saadud eestvedamise kogemus oluline väärtus haridusvaldkonna juhtimiskultuuri arendamisel. „Kõik „Noored kooli“ kaheaastase programmi läbinud on saanud kogemuse, et muutuseid saab koolis luua igaüks, kes usub nende võimalikkusse ja võtab vastutust. Samuti oskavad nad hinnata teiste õpetajate, õpilaste ja koolijuhtidega koos uute lahenduste loomist ‒ koolis saab muutuseid luua ainult koostöös,“ sõnas Klaasmägi.

Kahekümne ühest „Noored kooli“ programmi värskest lõpetajast 18 plaanib jätkata tööd haridusvaldkonnas ka järgmistel aastatel ning enamik neist jääb tööle programmi partnerkoolidesse. „Noored Kooli nõukogu esimees, Swedbank Eesti juhatuse liige Tarmo Ulla täheldas, et ka programmi vilistlaste töö aitab tublisti kaasa partnerkoolide arengule. „Noored Kooli pikaajaline eesmärk on, et kõigil Eesti noortel on väga head tulevikuvõimalused ja iga laps usub, et ta saab elus hästi hakkama. Vilistlased, kes jätkavad tööd partnerkoolides, leiavad seal endale sobiva rolli, et panustada pikaajalistesse muutustesse terves koolis ja mõjutada veel rohkemate noorte tulevikku,“ ütles Ulla.

„Noored kooli“ programmis jätkab pärast 12. lennu lõpetamist 68 inimest, kellest 27 lõpetas äsja programmi esimese aasta ja 41 alustas oma teekonda programmis sellel kevadel.

Lisainfo „Noored kooli“ 12. lennu osalejate kohta siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!