Neljast asutusest saab haridus- ja noorteamet

3. juuni 2020 HTM - Kommenteeri artiklit

Riigikogu võttis vastu seadusemuudatused, millega luuakse haridus- ja noorteamet ning nimetatakse keeleinspektsioon keeleametiks.

Sihtasutuse Innove, sihtasutuse Archimedese, Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse ning Eesti noorsootöö keskuse baasil luuakse haridus- ja noorteamet. Ühtlasi viiakse ametisse ka rakendusliku iseloomuga tegevused haridus- ja teadusministeeriumist. Samuti nimetatakse keeleinspektsioon ümber keeleametiks, mis jätkab nii seniste keeleinspektsiooni tegevustega kui asub täitma ka mõningaid uusi ülesandeid. 

„Asutuste ühendamine aitab kasvatada sidusust ministeeriumi vastutusvaldkondade vahel, muuta tööjaotus selgemaks ja loogilisemaks, vähendada dubleerimist ning hoida kokku kulusid,“ sõnas haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Mart Laidmets. „Selleks, et ambitsioonikaid arengukavasid ellu viia, on vaja lõimida meie valdkondi ning seda teha ühtse meeskonnana,“ lisas ta.

Haridus- ja teadusministeeriumi haldusala asutuste konsolideerimine toetab riigireformi eesmärke ja annab võimaluse sünergiaks. Samuti võimaldab muudatus selgemat rollijaotust ministeeriumi kui poliitikate kujundaja ja ametite kui nende rakendaja vahel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!