Tartu rotariaanid toetavad õpetajaharidust

12. juuni 2020 Sirje Pärismaa toimetaja - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikooli gümnaasiumi loodusteaduste õpetaja magistriõppe tudeng, Jõgevamaa gümnaasiumi õpetaja Marion Villemson pälvis Jüri Kärneri mälestusfondi 2000 euro suuruse stipendiumi, mida annavad välja Tartu ülikool ja Tartu Rotary klubi.

Marion Villemson on juba bakalaureuseõppest alates olnud aktiivne teaduse populariseerija bioteaduste üliõpilaste seltsis, juhendanud praktikume ja pidanud loenguid rändava bioklassi projektis ja MTÜ SPARK Makerlabis. Koolinoortega tegutsedes süveneski veendumus õppida õpetajaks. Et magistriõpinguid veelgi vaheldusrikkamaks muuta, on Villemson omandamas lisaks bioloogiaõpetaja erialale ka keemia- ja füüsikaõpetaja oma. Lõpetamise järel soovib ta jätkata tööd koolis.

Tartu ülikooli taasiseseisvumisaja esimese rektori Jüri Kärneri mälestusfond on 2015. aastast välja andnud stipendiume magistrantuuris loodusteaduste õpetajaks õppijaile.

Tartu Rotary klubi liikmed, akadeemik Jaak Järv ja Jaan Poska gümnaasiumi direktor Helmer Jõgi märkisid, et kandidaate võiks rohkemgi olla ja noored võiksid senisest aktiivsemalt stipendiumide kohta kodulehtedelt infot otsida ja konkursil osaleda.

Tartu Rotary klubi osaleb teisegi rektori, Peeter Tulviste mälestusfondi stipendiumi väljaandmise. Loomisel on Volli Kalmu stipendium.

„Kõik rektorid, Jüri Kärner, Peeter Tulviste ja Volli Kalm, on õpetajaharidust väärtustanud ja püüdnud seda tugevamaks teha,“ lausus Jaak Järv. „Rotary klubisse on kuulunud kõik Tartu ülikoolide varasemad ja kuuluvad ka praegused rektorid. See on meile suur au. Meie klubi on akadeemiline, saame aru, et tulevik sõltub haridusest ja õpetajaist.“


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!