Eesti suurim õpetajate konverents toimub sel korral internetis

23. aug. 2020 - 1 Kommentaar

Eesti suurim õpetajate konverents toimub sel korral internetisTÜ Narva kolledž kutsub haridustöötajaid ja haridushuvilisi 21. pedagoogilisele konverentsile „Mitmes kohas, mitmes keeles. Mitmes vormis õppimine ja õpetamine“, mis toimub 24.–26. augustini.

Iga-aastane pedagoogiline konverents TÜ Narva kolledžis toimub tänavu 24.–26. augustil ja on järjelt juba 21. COVID-19 viiruspuhangust tingituna ei koguneta seekorda aga mitte kolledži ruumides, vaid virtuaalselt. Nii nagu kevadine viiruspuhang sundis õppetöö distantsile üle viima, nii toimub ka distantsõppe kogemust mõtestav konverents internetis.  

Kommenteerib Narva kolledži direktor Marek Sammul: „Me nägime kevadel, kui erineva ettevalmistusega olid õpetajad ja õpilased distantsõppeks. Saime kogeda nii plusse kui miinuseid. Suvel on olnud aega selle kogemuse üle järele mõelda, teha analüüs ja järeldused. Konverents pakub võimaluse neid mõtteid vahetada ja veel kord küsida, kuidas me saame toetada õppimist siis, kui me pole õpilasega samas ruumis.“  

Õppeaasta algab tänavu küll avatud klassiruumidega, aga kõikjal on hoiatused, et valmis tuleb olla uuesti distants- ja e-õppele üleminekuks, kui olukord taas halveneb. E-õppe laialdasem kasutamine pakub aga võimalust paindlikkuseks, mida väga otsib Eesti hariduse tulevikuvisioon. „E-õpe ja distantsõpe on tänapäeval juba normaalsus. Niisamuti mitmes keeles õppimine. Soovime konverentsil kuulda, kuidas mitmekeelsus ja distantsõpe omavahel ühendades parima tulemuse annavad,“ märgib konverentsi üks korraldajatest, Narva kolledži õppejõud Aet Kiisla. 

Konverentsile ligipääs on vaba, seda kantakse üle internetis ja kõik huvilised saavad ettekandeid jälgida konverentsi kodulehel oleva lingi kaudu. Ettekannete videod jäävad konverentsi järel kättesaadavaks ka järelvaatamiseks. 

Pedagoogilised konverentsid Narva kolledžis on iga-aastased ja kujunenud Eesti suurimaks õpetajate foorumiks. Konverents on esinduslik kokkusaamiskoht nii Ida-Viru piirkonna kui kogu Eesti haridusasutuste töötajatele. Konverentsi töökeeled on eesti, vene ja inglise keel. Konverentsil toimub ka traditsiooniline posterettekannete konkurss. Lisainfo konverentsi kohta on kättesaadav konverentsi kodulehel (https://narva.ut.ee/konverents2020/). 

Konverentsi toetab haridus- ja teadusministeerium.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Eesti suurim õpetajate konverents toimub sel korral internetis”

 1. Peep Leppik ütleb:

  Kolleegid!

  Jätkub enneolematu SILMAKIRJATSEMINE – ajal, kui arutame eesti keele arendamise eelnõud, pole võimalik Eestis eesti keele abil isegi Eesti
  õpetajate konverentsile vaatajaks-kuulajaks sisse pääseda-!?

  Loen praegu Edward Snowdeni äsja ilmunud raamatut (USA-s 2019). Ja kohe on selge, kui TÄPSELT me jäljendame sealset rahamaailma, ajuloputuse reegleid ja… muid rumalusi (vt konverentsi üht suunda).

  Nüüd on Eestisse toodud 1,5 miljoniline projekt, mille järgi lapse viimine mitme võõrkeele juurde on igati arendav (ja selle taga on meie kasvatusteadlasedki!). Asi on palju keerulisem – enne murdeiga toimub võõrkeelte õpe reeglina arukuse arvelt! Lähemalt sellest keerulisest probleemis raamatus “`A propos…” (2019) või “Carpe diem!” (2020).

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!