ETV uus saatesari küsib: kuidas paremini ja targemini õppida?

8. sept. 2020 Eesti Rahvusringhääling - 1 Kommentaar

ETV uus saatesari „Maailma kõige targem rahvas“ suundub teisipäeviti kell 20 koos Urmas Vainoga Eesti koolidesse, et koos õpetajate, õpilaste ja lastevanematega leida õppimise salavalem.
Kuidas toetada õppivat aju? Miks tuupimine ei ole tulemuslik? Kas edetabelid ja autahvlid lisavad õppimisindu või vastupidi? Neile ja paljudele teistele küsimustele hakkab vastuseid otsima ETV uus teaduspõhine haridussaade „Maailma kõige targem rahvas“.
Saatejuht Urmas Vaino suundub nelja Eesti kooli, kus koos õpilaste, õpetajate ja lapsevanematega võetakse ette õppimise teooria ning pannakse need teadmised katsete abil praktikasse. Vaino sõnul avardub saatesarja käigus arusaam õppimisest ja õpetamisest: „„Oi kui tubli“ tüüpi kiitus on minu kujutluses olnud alati positiivne nähtus. Saate tegemise käigus veendusin ise, et see tunnustamisvorm ei pruugi sugugi olla väga toetav. Õnneks sain teada, kuidas päriselt õpihimu toetada!“ Saadet soovitab ta jälgida nii õpetajatel kui ka lapsevanematel. „Seda saadet võiks vaadata lapsevanem, kes päriselt tunneb huvi oma lapse käekäigu vastu, kes tahab talle parimat ning on valmis oma käitumist selle huvides muutma,“ lisab ta.
Neljal teisipäeval jõutakse külastada Neeme kooli, Noarootsi kooli, Meremäe kooli ja Tallinna 32. keskkooli. Saates jagatakse ka praktilisi nõuandeid, kuidas tõhusamalt õppida või õppimist korraldada, olgu koolis või kodus. Teemade avamisel toetutakse kõige värskematele teadusuuringutele, saade valmib TLÜ hariduspsühholoogide Grete Arro ja Kati Ausi akadeemiliste teadmiste koostöös.
„Maailma kõige targem rahvas“ on ETV ekraanil 8. septembrist teisipäeviti kell 20. Avasaates uuritakse koos Neeme Kooli õpilaste ja lapsevanematega, miks ei tekita võistlemine klassiruumis tegelikult õpirõõmu ning kuidas õppida nii, et kõik ka pikaks ajaks meelde jääks. Saatejuht on Urmas Vaino, toimetaja Anne-Mari Müller, režissöör Tarvo Mölder, produtsent Birgit Rae.
Saatega seotud teemasid avab laiemalt teisipäeviti ja neljapäeviti kell 10.05 Vikerraadio saade „Huvitaja“, milles peegeldatakse ka saates tehtus katseid. Lisaks leiab septembri jooksul haridus-, õppimis- ja õpetamisteemalisi artikleid ERR-i teadusportaali Novaator lehelt. Vaatajad on oodatud jälgima ka ETV sotsiaalmeediakanaleid, kus septembrikuus saab end proovile panna viktoriinides.
Saate tutvustus.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “ETV uus saatesari küsib: kuidas paremini ja targemini õppida?”

  1. Peep Leppik ütleb:

    Kaasmaalased!

    Miks me ironiseerime sel kombel oma rahva üle! “Maailma kõige targem rahvas” kõlab just nii. Või on ETV-s tarkusest-väärikusest puudus käes?

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!