Aasta kiusuennetaja kool 2020 on Rocca al Mare kool

23. sept. 2020 Triin Toomesaar SA Kiusamisvaba Kool tegevjuht - Kommenteeri artiklit

SA Kiusamisvaba Kool andis augusti lõpul KiVa-koolide virtuaalses suvekoolis juba kolmandat korda välja aasta kiusuennetaja kooli tiitli, mille pälvis sel aastal Rocca al Mare kool Tallinnast.

Rocca al Mare Kool on KiVa teadus- ja tõenduspõhist kiusuennetusprogrammi rakendanud juba neli aastat ja teinud seda järjepidevalt kõrgel tasemel.

„Rocca al Mare Kool on tiitlit püüdnud igal aastal, mil seda välja oleme andnud, ning pürginud igal korral tubli tulemusega esikolmikusse. See on kooliperel kasvatanud tahet olla kiusuennetuses süsteemsed ja aktiivsed, eeskujuks ning inspiratsiooniks paljudele,“ sõnas sihtasutuse Kiusamisvaba Kool tegevjuht Triin Toomesaar. „Aasta kiusuennetaja kooli tiitli taga on Rocca al Mare kooli KiVa-tiimi suur tegutsemisind, koolijuhi järjepidev toetus ning koolikogukonna igapäevane pingutus. Paljud uued ja vanad KiVa-koolid tunnevad huvi, mida ja kuidas selles koolis tehakse – ning sellele tegutsemisele annavad head tagasisidet ka õpilased igakevadise küsitluse kaudu.“

„Meil on väga hea meel, et meie tööd on märgatud ja tunnustatud. Oleme oma põhitegevuse suunanud üha rohkem ennetustegevusele ja teeme seda süsteemselt ning järjepidevalt. Meie tugevus on hästi toimiv tiim ja KiVa ennetustunde andvad õpetajad,“ ütles Rocca al Mare Kooli KiVa-tiimi juht Cattre Hein (pildil paremalt teine).

Peale Rocca al Mare Kooli tõsteti esimest korda virtuaalselt peetud suvekoolis esile ka Valga põhikooli, kes 2020/2021. õppeaastal järjepidevalt, süsteemselt ja tugeva tiimitööga juba oma kaheksandale KiVa-aastale vastu läheb, ning Lasnamäe gümnaasiumi, kes on olnud üks esimestest venekeelsetest KiVa-võrgustiku koolidest, julgedes teed ja eeskuju näidata ka järgmistele.

Loe artiklit täismahus siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!