Corelli Music alustab uut hooaega lootusrikkalt

25. sept. 2020 Mail Sildos - Kommenteeri artiklit

Pärast pikka sunnitud pausi alustab kontserdiagentuur Corelli Music oma 16. tegevusaastat siiski lootusrikkalt. Sel poolaastal pakume esinemisvõimalusi paljudele muusikutele, kelle kontserdid märtsist juuni lõpuni tühistati. Kontserdid toimuvad oktoobris hooaja avakontsertidena ja jõulumuusika festivalil „Kirikupühad Maarjamaal“.

Hooaja avakontserdid „Pimpinone“!

23.–25. oktoobrini pakuvad Corelli Music ja ooperistuudio Opera Veto Anija ja Saka mõisas ning Pootsi veinimõisas nautimiseks tõelise barokiaja muusikasalongi. Koostöös tuuakse publiku ette eelmisel sügisel menukalt esietendunud ja eriolukorra tõttu kevadest sügisesse lükkunud Telemanni koomiline ooper „Pimpinone“.

Nagu helilooja eluajal tavaks, ei mängitud koomilist ooperit, mis tegi alles esimesi katseid eralduda opera seria’st, eraldi teosena, vaid kolm „Pimpinone“ intermetsot pandi kontsertide kavasse vaheldumisi muude heliloojate loominguga.

Pimpinonena astub lavale 2019. aasta muusikapreemia laureaat bariton Atlan Karp ning Vespetta rollis on noor sopran Anneliis Volmer. Barokkansambel Corelli Consort ajastu pillidel esineb laiendatud koosseisus. Lavastaja on Auri Jürna Rahvusooper Estoniast ning lauljate vokaalne juhendaja on peamiselt Roomas tegutsev Toomas Kaldaru.

Auri Jürna: „Telemanni „Pimpinone“ on lugu teenijannast ja tema uuest ülemusest — klassikaline lugu kavalast ja ambitsioonikast alluvast ning kergeusklikust ja heasoovlikust rikkurist. Nad saavad kokku võrdväärsetena, kuid erinevate lootustega, ometi lõpetab üks õnneliku ja võiduka ning teine pettunu ja allaheitlikuna. Kummal on õigus? Kumb võitis? Kumb tegi kummale liiga?”

Jõulumuusika festival „Kirikupühad Maarjamaal“

Corelli Music on juba kümme aastat rõõmustanud publikut jõulumuusika festivaliga „Kirikupühad Maarjamaal“. Sel aastal on festival plaanitud 28. novembrist kuni 6. jaanuarini. Kokku kümnel kontserdil saab kuulda kava „Maarjamaa laulud“ ansambli Heinavanker esituses. „Jõuluootust Hispaanias“ pakuvad tenor German Gholami, Jaak Lutsoja akordionil ja Merle Kollom orelil koos kohalike lastekooridega; „Jõuluootust Krakowis“ ansambel Cracow Singers ning Krakowi jõulusõimed; „Jõuluoratooriumi Prantsusmaalt“ solistid, koor ja Corelli Barokkorkester ning „Uue aasta tervituskontserti“ Kadri Voorand ja Mihkel Mälgand. Ootame publikut Tallinna Oleviste, Rootsi-Mihkli, Jaani kirikusse, samuti Rapla ja Tartu Jaani kirikusse, Sangaste lossi ja Keila-Joa lossi Schloss Fall.

Loodame südamest, et kõik kavandatud kontserdid saavad teoks ning meie hea publik saab taas nautida endiste aegade stiili ja elegantsi suurepäraste muusikute esituses. Püsigem terved ja olgem hoitud!

Sooduspileteid pakub Corelli Music alati ka kõikidele õpetajatele.

Lisainfo www.corelli.ee ja www.fb.com/corellimusic.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!