Eesti muusika aasta Pärnu kontserdimajas

25. sept. 2020 - Kommenteeri artiklit
Pärnu kontserdimaja tähistab oma sünnipäeva Urmas Sisaski juubelile pühendatud kontserdiga. Foto: Kristjan Rosin

Selle aasta märksõnaks on saanud „Eelista eestimaist“, mis on üle kandunud ka meie kontserdisaalidesse. Tänavust hooaega Pärnu kontserdimajas rikastavad Eesti heliloojad ja tippmuusikud, kellest nii mitmedki on olnud hinnatud ning hõivatud välislavadel. Sügishooajal on sobilikke kontserte Eesti ühe parima akustikaga saalis muusikat armastavatele noortele ja täiskasvanutele. Lastekontsertidega alustame taas 2021. aasta alguses ja kevadel.

Nii on meil suur rõõm tervitada Pärnu kontserdimaja laval Kristjan Randalu ja Martin Kuuskmanni, kes esitavad ühisel kontserdil džässivõtmes Schuberti vokaaltsükli „Talvine teekond“. Jõulumeeleolu loovad pühademuusika kontserdil Annely Peebo koos kuulsa Viini poistekoori liikmetest välja kasvanud vokaalansambliga VieVox. Aastavahetuse kontserdile on koju jõudnud Järvide perekond. Neeme, Paavo, Kristjan ja Marika Järvi musitseerivad koos Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri, Eesti Rahvusmeeskoori ja teiste eesti tippmuusikutega. Eestlaste ürgse olemuse juurde toob meid Mari Kalkuni muusika, mida rikastab ühisel kontserdil oma mõtisklustega Valdur Mikita. Sügishooajal annavad soolokontserte armastatud klaverivirtuoosid Rein Rannap ja Johan Randvere, lavale tuleb Eesti Rahvusmeeskoor, bariton Alvar Tiisler ja paljud teised eesti muusikud.

Selgi aastal tähistame mitme eesti helilooja juubelit. Veljo Tormisele on pühendatud Eesti Rahvusmeeskoori kontsert, kus tuleb ettekandele „Kalevala 17. runo“. Kuulda saab ka Tõnu Kõrvitsa uudisteost, mis on Eesti Kontserdi ja helilooja ühine kingitus meeskoori 75 aasta juubeliks. Urmas Sisaski juubelit tähistame Pärnus kontserdimaja sünnipäeval novembri lõpus koos helilooja enda, Siiri Sisaski, Pärnu Linnaorkestri ja paljude teiste eesti muusikutega. Ettekandele tulevad samuti Urmas Sisaski loomingu esiettekanded.

Ümmargust tähtpäeva tähistas tänavu ka ülimenukas lastelaulude telesaade „Entel-Tentel“. Kontsert nostalgiliste lastelauludega Eesti Raadio Laste Laulustuudio kooride esituses jõuab Pärnusse 8. detsembril.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!