Juurikad kooli taimse teisipäevaga

25. sept. 2020 - Kommenteeri artiklit

Arenenud maailmas on üheks juhtivaks terviseriskiks tõusnud tasakaalustamata toitumine. Kahjuks kajastub sama suundumus ka laste ja noorte toitumisharjumustes. Eestis toob Tervise Arengu Instituut murekohana välja magusate ja soolaste snäkkide ning lihatoodete liigse tarbimise. Liha süüakse kolm korda enam, kui näevad ette toitumissoovitused. Soovituslikust vähem süüakse köögi- ja puuvilju, pähkleid-seemneid ja teravilju. Vaid 2,2% Eesti elanikest tarbib piisavas koguses köögi- ja puuvilju.

Taimne teisipäev aitab õpilastel tervislikult toituda

Mida varem hakkame juurutama tervislikke toitumisharjumusi, seda edukamad oleme. Taimse teisipäeva kooliprogramm toetab õpilaste tasakaalustatud toitumist kahel viisil.

  • Taimse teisipäeva õpitubades tõstame õpilaste teadlikkust tasakaalustatud toitumisest.
  • Pakkudes õpilastele kord nädalas taimset toitu, suurendame köögiviljade osakaalu õpilaste menüüs ja harjutame õpilasi köögiviljarohkete toidukordadega.

Toitumisteadlased on juba aastaid viidanud, et Eesti koolilapsed vajavad rohkem taimset toitu. Taimne teisipäev on haridusasutustele toeks, et aidata õpilastel tervislikult toituda; seda nii, et kaasatud on lapsevanemad, köögitoimkond ja kogu koolipere.

Vaata lähemalt www.taimneteisipaev.ee/koolid-ja-lasteaiad või kirjuta meile info@taimneteisipaev.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!