Koolid kiirustage! Aasta kooli konkursi tähtaeg läheneb!

7. sept. 2020 haridus- ja noorteamet - Kommenteeri artiklit
2019. a aasta kooli konkursi finalist Võru gümnaasium.

Kevadel käivitunud aasta kooli konkurss ootab osalema kõiki Eesti üldharidus- ja kutseõppekoole. Õppeasutused saavad aasta kooli tiitlile kandideerida kuni 27. septembrini. Võitjakool selgub žürii hinnete ja rahvahääletuse tulemusena oktoobri lõpus.

Kolmandat korda toimuva konkursi eesmärk on näidata kooli loovas ja lõbusas võtmes. „Aasta kooli konkurss on hästi omaks võetud. Varasemad aastad näitavad, et õpilastel on põnevaid ideid, kuidas oma kooli esile tõsta ja ühistegemisi huvitavalt esitleda,“ kinnitas haridus- ja noorteameti koolituskeskuse peaspetsialist Kadri Ratas. Koolide sulgemine kevadise eriolukorra ajal ja üleminek distantsõppele pani koolid otsima õppetöö korraldamiseks uusi digimaailma võimalusi. Julgustame ka neid praktikaid tänavusel konkursil jagama,“ lisas Ratas.

Korraldajate kogemus näitab, et väga paljud kandidaadid saadavad oma tutvustuse vahetult enne tähtaja kukkumist, sageli päris viimasel päeval. „Kindlasti soovime, et kõik osaleda soovivad koolid saaks õigel ajal oma materjalid ära saadetud ega magaks tähtaega maha. Seepärast tasub nüüd, kus kooliaasta algas ja õpilased-õpetajad välja puhanud, kohe ettevalmistustega pihta hakata, sest enam pole tähtajani palju aega jäänud,“ tuletas Ratas meelde.

Konkursil osalemiseks tuleb koolidel saata 27. septembriks aadressil aastakool@harno.ee video, mille sisust tuleb selgelt välja inspireeriv ja innovaatiline õpikeskkond, kus erinevad digilahendused leiavad iga päev kasutust. Täpsemat infot konkursil osalemise ja tehniliste tingimuste kohta loe siit.

Aasta kool 2020 selgub žürii hinnete ja rahvahääletuse tulemusena. Võitja avalikustatakse 30. oktoobril ETV otsesaates „Terevisioon“. 2020. aastal kuuluvad žüriisse Marcus Ehasoo Eesti õpilasesinduste liidust, Aivi Jürgenson haridus- ja teadusministeeriumist, Reilika Kaasik haridus- ja noorteametist , Laura Kõrvits, kes on ERR ETV2 noorte saate „Nova“ toimetuse liige, ja näitleja Karl Robert Saaremäe.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!