Lastefilmide festival „Sõbrad loomad“ pakub elamusi igas vanuses vaatajale

25. sept. 2020 Monica Raud kino Artis turundusjuht - Kommenteeri artiklit
Kaader loodusfilmist „Paras pähkel – lugusid oravamaailmast“. Foto: kino Artis

10.–18. oktoobrini ootab kino Artis lasteaia- ja kooligruppe ning lapsi, noori ja peresid vaatama uusi põnevaid joonis- ja dokumentaalfilme loodusest ja loomadest.

Loodusfilm „Paras pähkel – lugusid oravamaailmast“ („Going Nuts: Tales from the Squirrel World“, Saksamaa 2019) tutvustab põnevaid oravaliike kogu maailmast ja näitab, kuidas oravapere saab edukalt hakkama ekstreemsetes oludes ja inimeste naabruses. Osa neist oskab ujuda, osa elab maa all, osa armastab lund ja osa kuuma kõrbe. Lõbusates episoodides saame teada, mis on oravatel ühist ja mis teeb nad eriliseks.

Animatsioonis „Kokamütsiga öökull“ („La Chouette en toque“, Prantsusmaa/Belgia 2020) jutustab öökull humoorikalt toiduahelast, kutsub lapsi küpsetama ja arutleb toidu emotsionaalse väärtuse üle.

„Printsi merereis“ („The Prince’s Voyage“, Luksemburg/Prantsusmaa 2019) jutustab vanast ahvist nimega Prints, kes avastab end vigastatuna ja eksinuna tundmatult rannikult. Ta kohtub 12-aastase Tomiga, kes on koos vanematega pagendatud oma kogukonnast, sest nad usuvad teiste ahvitsivilisatsioonide olemasolusse. Tomi abiga avastab Prints ühiskonna, millest ta midagi ei tea, samal ajal kui Tomi vanemad otsustavad kasutada teda tõestusena oma teooriale.

Festivali raames pakub Artis ka nelja festivalihinnaga eriseanssi oktoobris linastuvale dokumentaalfilmile „Meie unistuste talu“ („The Biggest Little Farm“, USA 2019), milles dokumentalist John Chester kolib koos oma naise Molly ja koeraga väikesest linnakorterist Los Angelese lähedale maale, et hakata rajama jätkusuutlikku ja loodussõbralikku talu. Mulda saab 10 000 viljapuud ja üle 200 erineva põllukultuuri, päikselises talus leiab elupaiga kõiksugu karvaseid ja sulelisi põrsastest mägiveisteni. Hariv, palju silmailu ning loomarõõmu pakkuv vaatamine.

„Meie unistuste talu“ linastub eestikeelsete subtiitritega, kõik teised filmid eesti keeles.

Seansside ajad www.kino.ee/Events/lastefest2020.

Grupikülastuste broneerimine Maret Hook, maret@kino.ee, tel 663 1373.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!