Meremuuseum kuulutab välja parima lõputöö konkursi

21. sept. 2020 Eesti Meremuuseum - Kommenteeri artiklit
SA Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresenkõnelemas merendusajaloost Antarktika populaarteadusliku mereretke seminaril .

Eesti meremuuseum pani aluse parimate Eesti merendusajaloo teemaliste uurimistööde konkursile. Tudengitöid saab esitada 31. oktoobrini. „Algatatud iga-aastase konkursiga soovime innustada üliõpilasi uurima Eesti merenduslugu, sest mereriigina on meie ajalugu pikk ja kirev ning uurimist ootavaid küsimusi jagub. Teisalt on konkurss hea võimalus muuseumile hoida selleteemalistel uurimistöödel silm peal,“ rääkis SA Eesti Meremuuseumi juht Urmas Dresen. Dresen lisas, et järgmise aasta kevadsemestril on Tartu ülikoolis oodata moodulitest koosnevat valikainesarja, mille valmistasid ette ja viivad läbi Eesti meremuuseumi teadurid. „Loengud, nagu ka oktoobris toimuv digitaalarheoloogia teemaline rahvusvaheline konverents, tutvustavad juba uuritud ainest ning meetodeid, millega võib ammu teadaolevate objektide kohta saada täiendavat teavet,“ sõnas Urmas Dresen. Konkursil võivad osaleda nii Eesti kui ka välismaa kõrgkoolides õppivad bakalaureuse- ja magistriastme tudengid, kelle lõputöö kaitsmisest pole möödas rohkem kui kaks aastat. Auhinnafond, 2000 eurot jaguneb parima magistritöö, parima bakalaureusetöö ja eripreemia vahel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!