ProgeTiiger kutsub õpilasi end proovile panema

21. sept. 2020 HTM - Kommenteeri artiklit

Täna algab ProgeTiigri programmi üle-eestiline õpilasüritus, millest on osa võtma oodatud kõik huvilised lasteaiast gümnaasiumini. Haridus- ja noorteameti korraldatav suursündmus kestab kaks kuud, mille jooksul saavad õpilased end proovile panna robootika-, digikunsti-, programmeerimis- jt ülesandeid lahendades. Tänavusele aastale omaselt toimuvad paljud ühisüritused veebis.

Õpilasvõistlus „ProgeTiigri tulevikutegijad 2020“ kestab 21. septembrist 20. novembrini. Ülesandeid saab lahendada tunnis, huviringis või sõpradega, neid võib lahendada arvutite või robotite abil või siis üldse ilma seadmeta. Sobivaid ülesandeid leiab igale vanusele ning need on kõigile kättesaadavad ProgeTiigri kogumikus. Iga vanuserühma osalejate vahel loositakse välja ka põnevaid auhindu.

Möödunud aastal võttis õpilasvõistlusest osa pea 15 000 õpilast. Lasteaialapsed tegid esimesi samme programmeerimises legoklotside ja mesilasrobotitega, vanemad õpilased lõid mänge ja animatsioone ning juhtisid roboteid ja droone. Õpilased said kätt proovida ka õpetajaametis, juhendades nii kaasõpilasi, õpetajaid kui ka lapsevanemaid.

„Tänavu tahame suunata enam tähelepanu hariduslike erivajadustega lastele ja noortele. Tehnoloogia on põnev ja selle kaasamine tekitab huvi õppida, näiteks saab robotite abil nii mõnigi asi paremini selgeks,“ kirjeldas ProgeTiigri programmi juht Kristi Salum. „Tahame aidata koolidel ja lasteaedadel suurendada omavahelist koostööd ja jagada kogemusi, millest teisedki inspiratsiooni saaksid.“

Kui möödunud sügisel toimus ka 500‒1000 osalejaga suurüritusi, siis tänavu selliseid suuri kokkusaamisüritusi ei toimu, senisest rohkem on veebiüritusi ja kohtutakse eelkõige oma koolis või lasteaias. Ees on mitmeid ühiseid ettevõtmisi üle Eesti, täpsem info lisatakse jooksvalt ürituse kodulehele.

Nagu igal aastal, nii kutsuvad ka tänavu korraldajad kõiki üles oma töötube ka üleeuroopalise programmeerimisnädala Code Week kaardile märkima. Möödunud aastal saavutas Eesti seal riikide arvestuses 488 üritusega 4. koha. Tänavune eesmärk on veelgi kõrgemale jõuda.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!