Rahvusooperisse on oodatud igas vanuses muusikasõbrad

25. sept. 2020 Tuuli Potik noortetöö projektijuht - Kommenteeri artiklit

„Kõik-kõik on uus septembrikuus,“ ütleb tuntud lastesalm. Miks mitte panna alus ka uutele kogemustele ning tutvustada lastele muusikateatri ja balletimaailma saladusi! Ja mis oleks veel parem kui võimalus nende põnevate maailmade telgitaguseid ja lavaelu oma silmaga lähemalt näha!

Septembris alustab uut hooaega teatriseiklus „Punamütsike ja seitse pöialpoissi“, mis viib osalised muinasjutulisse võlumaailma, kus kohtuvad Punamütsike, Papageno, Võlur, seitse pöialpoissi ja teised põnevad tegelased. Kaasa teeb rahvusooperi keelpillitrio. Haridusprojekt toimub esmaspäeviti ja on mõeldud lasteaiarühmadele ning esimesele kooliastmele.

Samale vanusegrupile sobivad ka haridusprojektid „Orkestrimäng“ ja „Balletilugu“. Esimene tutvustab muusikateatri lahutamatut osa – keel-, puhk- ja löökpillidest koosnevat orkestrit – ning teine viib suured ja väiksed tantsuhuvilised balleti salapärasesse maailma.

Teisele ja kolmandale kooliastmele on võimalik tellida haridusprojekte „Kuidas mõista balletti“ ja „Ka ooper kõlab tuttavalt“, mis sobivad hästi esimeseks balleti- või ooperikülastuseks. Interaktiivset loengut „Kuidas mõista balletti“ on võimalik siduda kolme balletiga („Kratt“, „Luikede järv“ ja „Giselle“) ning tantsunumbreid näitavad Eesti Rahvusballeti tantsijad. „Ka ooper kõlab tuttavalt“ viiakse läbi mängulises võistlusformaadis, kus ei puudu ka võitjad ja auhinnad.

Esimeseks balletielamuseks nooremale kooliastmele soovitame lavastusi „Alice Imedemaal“, „Pähklipureja“, „Lumivalgeke ja seitse pöialpoissi“ ning „Coppelia“. Muusikalavastustest sobivad lastele „Pipi“ ja „Buratino“, kammersaalis etenduv vimkaga muusikaline muinasjutt „Punamütsike“ ning helge ja nostalgiline „Sipsik ja vana aja asjad“, mida mängitakse teatrisaali laval.

Esimeseks ooperikogemuseks teisele ja kolmandale kooliastmele soovitame Gounod’ ooperit „Romeo ja Julia“, Mozarti koomilist ooperit „Figaro pulm“, Verdi „La Traviatat“ või Donizetti koomilist ooperit „Don Pasquale“.

Olav Ehala muusikali „Buratino“ saab sel hooajal näha ka teistes linnades peale Tallinna. Etendust mängitakse Paide muusika- ja teatrimajas ning Ugala teatris.

Lisainfo www.opera.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!