Rahvusvaheline GIS-päev 2020 jõuab igasse Eesti kooli

18. sept. 2020 Tiina Kruup, Esther Linask - Kommenteeri artiklit
GIS-päev 2019 õpilasvõistlus Eesti Rahvusraamatukogus. Foto: Ester Sall

Eestis toimub 18. novembril juba kuueteistkümnendat korda ülemaailmse geograafianädala raames GIS-päev, et teadvustada geoinfosüsteemide ning geoinformaatika vajalikkust ning tulevikuvõimalusi.

Üritus on tasuta ning avatud kõigile. Soovime tõsta geograafiaõpetajate teadlikkust ja toetada neid õpilastes geograafia, geoinformaatika ja kartograafia vastu huvi äratamisel.

Juba 15 aastat järjest on igal aastal GIS-päeva puhul toimunud rahvusraamatukogus teemakohane konverents, kus asutused tutvustavad oma geoinformaatika ja kartograafiaga seotud tegemisi, toimuvad näitused, viktoriinid ja konkursid ning esitlused ning õpilastel, õpetajatel ja teistel huvilistel on võimalus veeta põnev päev geograafia seltsis.

Sel aastal erineb GIS-päev aga varasematest, kuna üritus toimub täielikult veebis. See annab hea võimaluse osaleda teabepäeva sündmustel ka kaugemate koolide õpilastel ja õpetajatel ning teistel huvilistel. Kevadine distantsõppekogemus on näidanud, et internetipõhistel üritustel on võimalik tutvustada põnevaid teemasid ning tekitada üritusel hoopis teistsugune õhkkond kui tavapärasel konverentsil. Seetõttu loodame arvukale osalemisele ja tahame pakkuda ühe toreda geograafiateemalise päeva kõigile.

GIS-päev algab tutvustava veebiülekandega rahvusraamatukogust, toimub teemakohane viktoriin koolidele ja klassidele. Samuti on võimalik geograafiatundi täiendada videokoolituste ja huvitavate ülesannetega. GIS-päeva eel viiakse läbi ka traditsiooniline uurimistööde konkurss ning õpilased saavad vanu kaarte liikuma panna GIF-piltide tegemise võistlusel. Nii saavad õpetajad ja õpilased üheskoos korraldada oma kooli GIS-päeva.

Avame GIS-päeva raames ka uurimistööde konkursi. Oodatud on osaleja enda koostatud uurimistööd, milles on kasutatud GIS-tehnoloogiat. Töid ootame nii üldhariduskoolide õpilastelt kui üliõpilastelt 6. novembrini pdf-vormingus aadressil gispaev@gmail.com.

Täpsem info ja registreerimine www.gispaev.ee.

Üritusest osavõtt on tasuta, olete oodatud!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!