Rakvere linnus kutsub silmaringi laiendama

11. sept. 2020 Helina Piho Rakvere linnuse müügijuht - Kommenteeri artiklit
Rakvere linnus. Foto: Kaupo Kalda

Rakvere linnus kutsub ka sel aastal koolinoori põnevatesse programmidesse. Linnus on säravam ja uhkem kui kunagi varem, sest usinatel töötajatel oli eriolukorra ajal aega keskenduda ja korrastada ümbruskonda ning värskendada juba olemasolevaid atraktsioone ja eksponaate. On, mida vaatama tulla!

Programmiga „Keskaegne seiklus“ viime koolinoored 16. sajandisse, kus vahisõdur küsib kõigilt parooli ning soovijad saavad selga ordurüütli vestid. Koos külastatakse linnuse ruume, sh rondeeli, tutvutakse Liivi ordu ja linnuse ajalooga, mõõganäitusega, kabeliga, teaduste kambriga. Soovijatele tutvustatakse ja õpetatakse vibulaskmist, räägitakse legende. Julgemad saavad külastada piinakambrit, surmatuba ja põrgut.

Programm „Retk läbi muinasjutu“ räägib sellest, et lossides juhtub alati midagi salapärast ja muinasjutulist. Programmi käigus tutvutakse linnusega ning uuritakse mitmesuguseid saladusi. Koos tehakse nukuteatrit ning meisterdatakse mesilasvahast küünal. Otsitakse üles linnusesse peidetud varandus. Julgematel retkel viibijatel on võimalus külastada piinakambrit, surmatuba, põrgut ja vanglat.

Kindlasti tuleks valida ka programm „Lõbus lahing Liivimaa lossis“, kus Rakvere linnuse foogti sõjasarv kutsub kõiki noori lahingusse.

Programmi käigus tutvutakse ordurüütlite eluoluga. Võideldakse pehmete mõõkadega mõõgavõitluses ning uudistatakse linnuse külmrelvanäitust. Koos nuhitakse välja muistsete õpetlaste saladusi ning valmistatakse musta püssirohtu. Programmi lõpus kirjutatakse hanesulega alla rüütlitunnistusele. Ka selles programmis saavad julgemad külastada piinakambrit, surmatuba ja põrgut.

Linnusesse tulles satud 16. sajandi eluolu kujutavasse teemaparki, kus nii väikesed kui suured saavad veeta põneva päeva, kehastuda rüütliks ning lahutada meelt ning õppida kesk- ja varauusaegsete inimeste elu kohta.

Esimesed kaevamistööd linnuses teostas Rakvere muuseumi selts 1927. aastal ning 2002. aastast kuulub Rakvere linnus SA Virumaa Muuseumide alla.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!