Selgunud on aasta õpetaja nominendid

8. sept. 2020 HTM - 1 Kommentaar

Riiklik hariduspreemiate komisjon, kuhu kuuluvad haridusega seotud organisatsioonide esindajad, on valinud põhjalike arutelude tulemusel välja 12 kategooria nominendid. Laureaadid selguvad aasta õpetaja galal „Eestimaa õpib ja tänab“, mis toimub 3. oktoobril Alexela kontserdimajas ning Eesti televisiooni otse-eetris kell 18.45.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps rõõmustas, et õpetajatöö märkamine ja tunnustamine on saamas ühiskondlikuks normiks, mida näitas nii rekordiline kandidaatide arv kui aasta-aastalt kasvav õpetajaks õppima asuvate noorte hulk. „Õpetajad väärivad oma vastutusrikka töö eest tunnustamist ja traditsiooniline aasta õpetaja gala on selleks vaid üks, kuid see-eest suurepärane võimalus. Hea sõnaga saab õpetajat kiita ja tänada iga päev.“ Minister lisas lootusrikkalt, et iga õpilane, lapsevanem ja koolijuht võtab ka edaspidistel konkurssidel vaevaks esitada oma lemmikõpetaja aasta õpetaja konkursile.

Alates sellest aastast antakse välja senise ühe asemel kuni kolm haridustöötaja elutööpreemiat ning aastapreemia määratakse ka huvialaõpetajale. Vabariigi valitsus määrab kümne kategooria laureaatidele riiklikud hariduspreemiad suurusega 10 000 eurot ning kuni kolm elutööpreemiat suurusega 65 000 eurot.

Aasta lasteaiaõpetaja nominendid

Erika Simmulson, Tallinna Rännaku lasteaed
Kairi Ennok, Tartu Klaabu lasteaed
Moonika Suurmaa, Rakvere Rohuaia lasteaed

Aasta klassiõpetaja nominendid

Heidi Öövel, Tartu Kroonuaia kool
Lelet Aavik-Part, Kuressaare gümnaasium
Maris Veller, Tallinna Pääsküla kool

Aasta klassijuhataja nominendid

Ilona Võik, Lähte gümnaasium
Janne Öngo-Oengo, Jakob Westholmi gümnaasium
Svetlana Udras, Lasnamäe gümnaasium

Aasta põhikooli aineõpetaja nominendid

Cathlen Haugas, Urvaste kool, Lüllemäe põhikool
Eva Viidemann, Jüri gümnaasium
Vladimir Žavoronkov, Narva Kesklinna gümnaasium

Aasta gümnaasiumiõpetaja nominendid

Ilme Hoidmets, Värska gümnaasium
Ingrid Rõigas, Viimsi gümnaasium
Ljudmila Roždestvenskaja, Tallinna Kesklinna vene gümnaasiu

Aasta kutseõpetaja nominendid

Eduard Brindfeldt, Tallinna tööstushariduskeskus
Heidi Naur-Šunkina, Tallinna tervishoiu kõrgkool
Janika Nõmmela Semjonov, Tartu kunstikool

Aasta huvialaõpetaja nominendid

Aivo Tamm, Tartu loodusmaja, Tartu ülikooli loodusmuuseum
Ingrid Mikk, Jüri gümnaasium
Riivo Jõgi, Põlva muusikakool, Viljandi muusikakool, Nõmme muusikakool

Aasta tugispetsialisti nominendid

Deili Matson, Vaimastvere kool
Iris Degtjov, Rajaleidja keskus Kärdlas
Liina Kikas, Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskool

Aasta õppejõu nominendid

Anne Vahtramäe, Tartu tervishoiu kõrgkool
Maria Murumaa-Mengel, Tartu ülikool
Martti Kiisa, Tallinna tehnikakõrgkool

Aasta õppeasutuse juhi nominendid

Haana Zuba-Reinsalu, Luua metsanduskool
Virge Ong, Sõmeru põhikool
Ülle Västrik, Tartu Kannikese lasteaed

Aasta hariduse sõbra nominendid

Allan Kirspuu, Polstertehnik OÜ, Raplamaa
Inga Kaare, Viljandi kutseõppekeskus
Riigimetsa Majandamise Keskus

Aasta haridusteo nominendid

Laste igapäevane õpetamine eriolukorra tingimustes
Moodsa õppimise festival iduEDU, Tallinna haridusamet
Töökohapõhine kõrgharidusõppe käivitamine, Cleveron AS

Aasta õpetaja gala eesmärk on esile tõsta haridustöötajaid ja hariduse toetajaid, kes panustavad noorte heasse käekäiku ja kelle töö on teistele eeskujuks. Tunnustusürituse eestvedajad on haridus- ja teadusministeerium ning Eesti haridustöötajate liit.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Selgunud on aasta õpetaja nominendid”

  1. Kaarel ütleb:

    Tere
    Kuidas on võimalik aasta õppeasutuse juhtide nominentidena võrrelda kutsekooli, põhikooli ja lasteaia juhte? Samas on tähelepanuta jäetud suurte gümnaasiumide, kutse- ja rakenduskõrgkoolide juhid.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!