Tartu Uus Teater alustab oma 13. hooaega koos noorte näitlejatega

25. sept. 2020 Marie Kliiman Tartu Uue Teatri kumulooja - Kommenteeri artiklit
Tartu Uue Teatri trupi värsked liikmed on Andreas Aadel, Elise Metsanurk, Ekke Hekles ja Martin Kork. Foto: Ivar Põllu

Algavast hooajast on neli äsja lavakunstikooli 29. lennu lõpetanud noort näitlejat ja lavastajat sidunud oma tuleviku Tartu Uue Teatriga. Elise Metsanurk, Andreas Aadel, Martin Kork ja Ekke Hekles on Tartu Uue Teatri värskeimad virtuaalse trupi liikmed, st nad teevad kaasa enamikus uuslavastustes. Noored lavastajad ja näitlejad liituvad teatri praeguse trupiga, põhijõududega, kes on olnud teatri nägu läbi aastate. Kõige paremini on see kirjeldatav kui pikaajaliselt seotud vabakutselised kunstnikud. Lavastaja õppesuuna lõpetanud Andreas ja Elise teevad kumbki hooajal ka ühe lavastuse.

Tartu Uue Teatri algava 13. hooaja esimeses pooles esietenduvad Kadri Noormetsa lavastus „Ümarlaud“ ja Andreas Aadli lavastus „Mängu ilu“.

„Ümarlaud“ on üks saar, kus seltskond inimesi soovib teada tõtt. Tegemist on Kadri Noormetsa teise lavastusega Tartu Uues Teatris. Lisaks Kadrile on trupis teatriga värskelt liitunud näitlejad Ekke Hekles, Martin Kork ning põhijõud Maarja Jakobson ja Helgur Rosenthal. Maalikunstnikuna on kambas Kairo, lava loob Tanel Russ, heli toob saali Taavi Suisalu, valguse Karl Marken ja dramaturgilise kõrvalpilgu heidab Aare Pilv.

Lavastaja Andreas Aadli esimene Uue Teatri lavastus „Mängu ilu“ tegeleb võistlemise teemaga. Lavastus on duell, kus selguvad võitja, kaotaja ja see, mis jääb nende vahele. Lavastaja sõnul on tegemist sportliku mõtisklusega mittesportlikest asjadest. Lavastuses mängivad kursusekaaslased lavaka äsja lõpetanud 29. lennust – Elise Metsanurk ja Jan Ehrenberg. Lavastuse kunstnik on Kristjan Suits.

Sügishooajal mängitakse edasi ka eelmiste hooaegade lavastusi. Näha saab Ivar Põllu nostalgiavaba draamat „Anne lahkub Annelinnast“, kus mängivad Maarja Mitt-Pichen ja Märt Avandi, taas saab kogeda läbi linna kulgevat helirännakut „Fantoomvalu“, mis on mõeldud ühele vaatajale korraga. Koolinoortele soovitame lisaks uuslavastustele Renate Keerdi vaimukat ja üllatavate kujunditega füüsilise teatri lavastust „Lävi“ ning Piret Jaaksi dokumentaalsel materjalil põhinevat lavastust „Ilusad inimesed“, mis räägib meie ühiskonna ilukultusest ja sellega hakkama saamisest.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!