Tule ringkäigule Tartu Ülikooli kunstimuuseumi näitusel „Kivilõikekunsti lummus. Morgenstern 250“

21. sept. 2020 - Kommenteeri artiklit

Kolmapäeval, 23. septembril kell 17.15 saab Tartu Ülikooli kunstimuuseumi näitusel „Kivilõikekunsti lummus. Morgenstern 250“ teha ringkäigu koos konservaator Kristiina Ribelusega ja osaleda praktilises töötoas.

Ülikooli muuseumi konservaator Kristiina Ribelus korrastas ja konserveeris näitusele „Kivilõikekunsti lummus“ pea 15 000 gemmivalandit Tartu Ülikooli kunstimuuseumi gemmikogust. Kunstikolmapäeval on võimalik avastada näitust Ribeluse juhatusel. Töötoas saab traditsiooniliste töövõtete abil valmistada omale muuseumi kogust pärit gemmi koopia.

Kunstikolmapäevale tuleb registreeruda. Sissepääs kunstikolmapäeva piletiga 3 eurot, Tartu Ülikooli töötajatele ja üliõpilastele tasuta.

Näitus „Kivilõikekunsti lummus. Morgenstern 250“ tutvustab vana kunstiliiki – kivilõikekunsti ehk glüptikat. See võimaldab heita pilgu Tartu Ülikooli ajalukku ja Tartu Ülikooli kunstimuuseumis hoiul olevale gemmide kollektsioonile, mis on üks Eesti suurimaid. Eksponeeritud on 15 000 gemmi, graafikateost ja vääriskive. Näitus on pühendatud  kõnekunsti, klassikalise filoloogia, esteetika, kirjandus- ja kunstiajaloo professori ning Tartu Ülikooli kunstimuuseumi ja raamatukogu rajaja ning kauaaegse juhi Johann Karl Simon Morgensterni 250. sünniaastapäevale.

Tartu Ülikooli kunstimuuseumi kunstikolmapäevade eesmärk on tutvustada mitmesuguseid kunsti-, kultuuri- ja ajalooteemasid. Kunstikolmapäevad toimuvad sügisest kevadeni.

Lisateave näituse ja publikuprogrammi kohta on leitav TÜ kunstimuuseumi kodulehel www.kunstimuuseum.ut.ee


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!