Inspiratsiooniseminar ja -programm ootavad karjääripöörajaid

19. okt. 2020 Haridus- ja Noorteamet - Kommenteeri artiklit

Tänasest saavad õpetajaametist huvitujad panna end kirja karjääripöörajatele mõeldud inspiratsiooniseminarile „Aita luua homne Eesti“ ja kandideerida programmi „Jah! Õpetajaks!“. Haridus- ja noorteamet ootab osalema nii endisi õpetajaid kui ka teiste erialade inimesi, kes tahavad oma tuleviku siduda õpetamisega.

Elukestva õppe ajastul jõuab ka õpetajaameti juurde üha rohkem inimesi, kes on alustanud oma karjääri hoopis muul elualal. „Tänapäeva õpetajatöö on mitmekülgne, võimalusrohke ja uuenduslik, seda kinnitab ka kasvav huvi haridusvaldkonna erialade vastu ülikoolides,“ sõnas haridus- ja noorteameti koolituskeskuse peaspetsialist Kadri Ratas.

Karjääripöörajatele suunatud kahe algatuse eesmärk on innustada ja julgustada inimesi, kes kaaluvad järgmise karjäärivalikuna õpetajaametit. Inspiratsiooniseminar sobib eelkõige neile, kes on õpetajaameti peale mõelnud, kuid pole oma valikus siiski veel veendunud. „Inspiratsiooniseminari eesmärk on anda selgem tunnetus, kas õpetajaamet võiks olla nende järgmine elukutsevalik. Aga neile, kellel see soov ja teadmine on küpsem, soovitame kandideerida neljast moodulist koosnevasse programmi „Jah! Õpetajaks!“,“ selgitas Ratas.

12. novembril astuvad karjääripöörajate inspiratsiooniseminari „Aita luua homne Eesti“ aruteluringis üles tippjuhid koolidest, kes tutvustavad nüüdisaegse kooli toimimist ja igapäevaelu. Sündmusel jagavad kogemusi karjääripöörde teinud õpetajad, koolitajateks on mälutreener Tauri Tallermaa ning tööõnneekspert Tiina Saar-Veelmaa. Karjääripöörajate inspiratsioonipäev toimub 12. novembril kella 16.15‒19.15 Zoomi keskkonnas ja registreerimine on avatud kuni 9. novembrini siin. Ürituse lisainfo.

Menukas karjääripöörajate programm „Jah! Õpetajaks!“ alustab teist korda. 2020. aasta alguses ellu kutsutud programmis soovis osaleda mitu korda rohkem soovijaid, kui programm võimaldas vastu võtta. Sel sügisel kutsume huvilisi taas kandideerima inspiratsiooniprogrammi, mis annab potentsiaalsetele uutele õpetajatele ülevaate, mida õppimine ning õpetamine tänapäeval endast kujutavad ja millised on paindlikud võimalused õpetajana tööle asuda.

„Jah! Õpetajaks!“ programmiga oodatakse liituma töökogemuse ja magistrikraadiga inimesi (võib olla omandamisel), kes on oma valdkonna spetsialistid ja kaaluvad õpetajaametit järgmise karjäärivalikuna. Oodatud on ka õpetajaks õppinud, ent mujale tööle siirdunud inimesed, kel huvi naasta esialgse elukutse juurde. Osalemise taotlus tuleb esitada hiljemalt 29. novembriks  e-aadressil kadri.ratas@harno.ee  Rohkem infot


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!