Selgusid aasta kõige õppijasõbralikumad tööandjad

16. okt. 2020 - Kommenteeri artiklit

Täiskasvanud õppija nädala raames tunnustavad Eesti tööandjate keskliit, ETKA Andras ning haridus- ja teadusministeerium aasta kõige õppijasõbralikumaid tööandjaid. Selleaastase konkursi võitis OÜ Puidukoda, eriauhinnad said Baltic Workboats AS ja Päts OÜ. 

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps ütles sündmuse avasõnades: „Õppimine hoiab vaimu erksa. Kui inimene saab oma võimeid töökohal arendada,  saab sellest kasu ka ettevõte. Kevad näitas, kuivõrd oluline on kohanemisvõime ja oskus tulla toime määramatusega. Tulevikku vaatavad ja oma töötajaid järjepidevalt arendavad organisatsioonid väärivad tunnustust,“ ütles minister.

Hindamiskomisjoni juhi, Eesti tööandjate keskliidu haridusnõuniku Anneli Entsoni sõnul eristus 2020. aastal peavõidu pälvinud Viljandimaa ettevõte Puidukoda OÜ teistest kandidaatidest just seetõttu, et kogu organisatsiooni areng toimub läbi töötajate õppimise. „Uute tehnoloogiate rakendamine, inimeste enda initsiatiivi soosimine koolituste valikul ning vähenenud töövõimega inimestele töövõimaluste loomine on kõik olulised aspektid, mida võitja valikul arvestati,“ ütles Entson.

Aasta õppijasõbraliku tööandja eripreemia saab Päts OÜ. Lääne-Virumaal tegutsev pagarikoda on kaasanud tootearendusse kogu oma personali. Ettevõte väärtustab õppimist ja korraldab aktiivselt töökohapõhist õpet, pakub praktika ning töövarjuks olemise võimalusi. Lisaks on ettevõte kogukonnas aktiivne kaasarääkija.

Baltic Workboats AS-i tunnustati samuti eripreemiaga. Ettevõte panustab uuenduslike lahenduste väljatöötamisse, toetab inimeste ettevõttesisest arengut ja karjääri, loob praktikakohti ning pakub stipendiume ka väljastpoolt Eestit tulijatele. Ettevõtte sisekoolitused on läbimõeldud ning neid viivad läbi eelkõige ettevõtte enda juhid. 

Üritus on järelvaadatav tööandjate Facebookis. Kõik maakondlikud laureaadid leiab SIIT.

Õppijasõbraliku tööandja tunnustamise eesmärk on väärtustada õppimist ja õpetamist nii avalikus-, era- kui ka kolmandas sektoris. Tänavu septembris toimunud konkursile esitati 39 kandidaati. Õppijasõbraliku tööandja konkurssi korraldavad Eesti tööandjate keskliit, ETKA Andras ning haridus- ja teadusministeerium. Konkurssi toetab Euroopa sotsiaalfond.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!