Loodus lummab igal sügisel

5. okt. 2020 Helis Hani ja Merilin Bereznjov „Loodus lummab“ korraldajad - Kommenteeri artiklit


29. septembril toimus juba üheksandat korda Tartu linna 2. klasside õpilastele suunatud looduse tundmise võistlus „Loodus lummab“.

Seekord toimus ainult veebivoor, millest võtsid osa neljaliikmelised võistkonnad kaheteistkümnest Tartu linna koolist. 

Veebivoorus olevate ülesannete lahendamiseks tuli kasuks lai silmaring ning loodusalased teadmised. 

Võistkonnad pidid kirjelduse ja pildi järgi ära arvama õige puu-, taime- ja linnuliigi, teadma, missugused puud ei ole talvel rohelised ning mille poolest erinevad üksteisest puud ja põõsad, tundma vilju ja üheskoos otsustama, kas väited taimede ja loomade kohta on tõesed või mitte.

Suurt põnevust pakkus lindude anagrammülesanne, kus võistkonnad pidid välja selgitama, missugused linnuliigid on sõnadesse ära peidetud, ja teadma, missugused neist on rändlinnud, kes lendavad sügisel lõunamaale.

Võistlus oli äärmiselt põnev ja tasavägine.

Võistluse „Loodus lummab“ võitis Tartu Hansa kool, teise koha saavutas Tartu Raatuse kool ning kolmanda koha Tartu Descartesi kool. Esikolmikut lahutas üksteisest ainult üks punkt.

Väga tublid olid kõik võistlusel osalenud õpilased.

Tänu- ja kiidusõnad õpilasi juhendanud õpetajatele!

Suur tänu asutustele, kes toetasid võistlust „Loodus lummab“ auhindadega! Nendeks olid Tartu linnavalitsuse haridusosakond, Aura keskus, Tartu infokeskus, Eesti ornitoloogiaühing, Ahhaa teaduskeskus, kirjastus Koolibri, Vapramäe-Vellavere-Vitipalu sihtasutus ning Eduring Koolitused.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!