Tallinna inglise kolledž saab 80-aastaseks

15. okt. 2020 Anni Türkson - Kommenteeri artiklit

Vanim inglise keele ja kultuuri süvaõppega ning praeguseks ka vanim rahvusvaheline munitsipaalkool Eestis peab 16. oktoobril oma 80. sünnipäeva.

1940. aastal algust teinud Tallinna inglise kolledži missioon on luua avatud ja rahvusvaheline keskkond, kus õppijatele on saadaval parimad arengu- ja töövõimalused. Eesmärgi edukust tõendavad kõrged riigieksamite tulemused, rahvusvaheline õpilaskond kui ka 2009. aastal esimese munitsipaalkoolina Eestis omistatud IB World Schooli staatus.

Sellel aastal on inglise kolledži direktori sõnul saanud kooli peaeesmärk endale uue tähenduse. „Lähtuvalt keerulistest aegadest viimase poole aasta jooksul on põhiline väljakutse olnud luua loovaid ja uudseid lahendusi selleks, et täita oma lubadusi koolikogukonna ees,“ kommenteeris inglise kolledži direktor Toomas Kruusimägi.

Kruusimägi sõnul on üle-eestiline väljakutse tulla toime sellises situatsioonis nii hariduse kvaliteedi tagamisega kui ka distantsõppe korraldusega.

TIK-i õpilasesinduse presidendi Tevian Thomsoni (G2IB) sõnul tunnustavad õpilased kooli head korraldust, mis on hoidnud haigete arvu madalal. Samas nõustub Thomson direktoriga, et distantsõpe on suur väljakutse, eriti individuaalsete erinevuste pärast. „Kui ühele inimtüübile sobib paremini üksinda kodus töötada, siis teine on efektiivsem koolipingis oma semude seltsis,“ tõdeb ta. Inglise kolledžis käib praegu kokku 815 õpilast.

Väljakutsetest hoolimata on jäänud kooli põhieesmärgid samaks. „Meie koolil on kindel siht nii rahvusvahelise õppe arendamisel kui ka kooli kui institutsiooni hoidmiseks Eesti tipus,“ kommenteeris vilistlaskogu juht Jaan Härms.


Tallinna inglise kolledž on vanim (alates 1940. a) inglise keele ning kultuuri süvaõppega kool Eestis, mis jätkab Anna Tõrvand-Tellmanni Inglise Erakolledži ja Riikliku Inglise Kolledži ning Tallinna 7. Keskkooli traditsioone. Alates aastast 1996 asub kool endises kommertsgümnaasiumi hoones (Estonia pst 10).


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!