Tallinna tervishoiu kõrgkool tähistab oma 80. sünnipäeva leidlikul viisil

16. okt. 2020 Tallinna Tervishoiu Kõrgkool - Kommenteeri artiklit

Tallinna tervishoiu kõrgkool on otsustanud oma väärikat juubelit tähistada nii, et õpilaste, õppejõudude ja külaliste tervist ohtu ei seaks. Piduliku aktuse asemel jätab kõrgkool oma jälje hoopis üleriigilises meedias, kus mitmed oma ala spetsialistid kõrgkooli iseloomustavad ja oma eriala võludest ning valudest räägivad. 

Õdede koolitamise idee sai alguse täpselt 80 aastat tagasi, esimese iseseisvusaja lõpuaastail, kui 1940. aasta 16. oktoobril avati Tallinna Õdede Kool. Järk-järgult lisandusid üha uued erialad, alates farmatseudi, ämmaemanda, optometristi ja hambatehnikuõppest kuni hooldajate ja kiirabitehnikuteni. Praegu on Tallinna tervishoiu kõrgkoolis võimalik õppida 15 erialal ja tänu digiõppele võimalused aina kasvavad. Kunagisest meditsiinikoolist on saanud tunnustatud rakenduskõrgkool, kus tänavu veebruaris lõpetas ka esimene lend terviseteaduse magistreid.  

Juubeliaasta raames ilmus raamat „Kuldlõige“, mille ajateljel on kümnendite saavutuste jada, aga ka austusavaldus neile, kes 80 aasta jooksul oma panuse andnud ja nüüdseks fotomeenutusena jäädvustatud. Samuti andis kõrgkooli õenduse õppetool välja teadus- ja õppemetoodiliste artiklite kogumiku „Eesti õendus ajas ja muutumises“. 

„Oleme oma tööd teinud parimate inimeste ja suure innustusega, meil on praeguseks kaheksa kümnendi kogemus. Meie koolitatud spetsialistid on andnud lisaväärtust kogu Eesti tervishoiule. Kõigil kõrgkoolis õpetatavatel erialadel kutse-, rakenduskõrghariduses ja magistriõppes on akrediteering. Meie õppekavad uuenevad pidevalt. Oleme saavutanud liikmelisuse rahvusvahelistes võrgustikes. Oleme avatud hoiakuga kõrgkool, püüame märgata ja tähele panna, milliseid spetsialiste tervishoiusüsteem vajab. Meie kõrgkool pakub mitmekülgset rakenduskõrgharidust ja sellele ei olegi haridusturul vastast. Paljudele erialadele on olnud aastaid stabiilne ja kõrge konkurss,“ ütles Tallinna tervishoiu kõrgkooli rektor Ülle Ernits. 

Tallinna tervishoiu kõrgkooli abikäed ulatuvad kõikjale üle Eesti. Lisaks pealinnas ja Kohtla-Järvel asuvatele õppehoonetele toimub aktiivne koolitöö Pärnus, Kuressaares ning peaaegu kõikides teistes maakondades. Koolis õpib kokku ligi 2000 inimest ning oma oskusi ja teadmisi jagab sada õppejõudu. Igal aastal lõpetab kõrgkooli edukalt 500 õpilast, kellest enamik selleks ajaks juba aktiivselt tervishoiuvaldkonnas töötavad.  

Tallinna tervishoiu kõrgkool on imeliste inimeste loodud. Õppijad ja töötajad, meeskonnatunne ja särav juhtimiskultuur on kõrgkoolist teinud eduloo, viies tervishoiuharidust üle Eesti sinna, kus seda vajatakse. Nad on kõikjal. Nad hoolivad ja on pühendunud. Ja see hool omakorda peegeldub meie rahva tervises. 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!