Tasuta seminar neljapäeval: kuidas õpetada ettevõtlikkust?

2. okt. 2020 Heiki Laja konsultatsioonifirma KPMS konsultant - Kommenteeri artiklit

8. oktoobril toimub tasuta virtuaalne ettevõtlus- ja ettevõtlikkuskoolitus, mille käigus annavad EBS-i tippõppejõud kooliõpetajatele praktilisi ettevõtlusteadmisi, mida oma õpilastele edasi anda.

Neljandat aastat Eestis toimuv Youth Empowered sündmus algab hommikul kell 9 õpetajate virtuaalse koolitusega, mis on jagatud viieks mooduliks. Teemadeks on eluks vajalikud oskused, tagasiside andmine, enese mõistmine ja arendamine, finantsteadmised ning müük. Koolitajatena astuvad teiste seas üles EBS-i eksperdid Anto Liivat ja Aet Toots, ettevõtja ja täiskasvanute koolitaja Madis Vodja ja pikaajaline Junior Achievementi eestvedaja Epp Vodja.

Õpetajate koolitusele järgneb sama päeva pärastlõunal gümnasistidele mõeldud virtuaalne ideelabor „Uus reaalsus“, kus noored saavad professionaalide käe all motiveerivas keskkonnas oma äriideid arendada ja proovile panna.

„Youth Empowered õppesarjal on üks eesmärk – anda noortele praktilisi oskusi ja teadmisi võimalikult edukaks sisenemiseks tööturule kas töötaja või tööandjana. Kui gümnaasiuminoored saavad ettevõtlustarkust omandada põnevas formaadis ka vahetult, siis õpetajate abil on võimalik viia vajalikud teadmised veelgi enamate noorteni,“ ütles sündmuse eestvedaja, Coca-Cola HBC Eesti kommunikatsioonijuht Grete Transtok. Tema kinnitusel toimub sel aastal nii õpetajate kui õpilaste programm virtuaalselt, mis tähendab, et kohti jagub kõigile registreerunud huvilistele.

Ettevõtlust arendava noorteprogrammiga on viimase kolme aasta jooksul saanud Eestis ettevõtluskogemuse kokku 1560 õpilast. Praeguseks 28 riigis toimiva programmi läbiviimist toetab Coca-Cola Hellenic Bottling Company, mille partnerorganisatsioon Eestis on Junior Achievement (JA Eesti). Programmi eesmärk on tuua ettevõtlusteadmised eri riikides aastaks 2025 kokku miljoni nooreni. 2018. aastal pälvis programm Ameerika tööstus- ja kaubanduskojalt Eestis aasta vastutustundliku projekti auhinna.

Lisainfo ja koolitusele registreerimine kodulehel www.ja.ee või e-aadressil kersti@ja.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!