Kultuurikomisjon alustas kuulamisi õpetajate järelkasvu teemadel

15. okt. 2020 Riigikogu pressiteenistus - Kommenteeri artiklit

Riigikogu kultuurikomisjon kohtus neljapäeval koolipidajate ja koolijuhtide esindajatega, et arutleda õpetajate järelkasvu suurendamise üle.

Komisjoni esimehe Aadu Musta sõnul juhatas kohtumine sisse kuulamised, mis keskenduvad praegu ametis olevate õpetajate toetamisele, õpetajakutse väärtustamisele ning selle tulemusena järelkasvu suurendamisele. „Õpetajate järelkasvu kindlustamine on jätkuvalt Eesti hariduse üks peamisi väljakutseid. Kuigi huvi õpetajaameti vastu on kasvanud, on probleeme õpetajate koolitamise, nende toetamise ning näiteks keele- ja loodusainete õpetajate leidmisega,“ rääkis ta.

„Kuulamiste käigus kohtume nii kohalike omavalitsuste, koolijuhtide, õpetajate, kolmanda sektori algatuste, ülikoolide kui ka haridusameti esindajatega. Kuulame ära eri osapooled ning otsime lahendusi, kuidas õpetajaskonna järelkasvu tagada,“ ütles Must. Ta märkis, et kuulamiste tulemusena soovib komisjon teema aruteluks viia ka riigikogu täiskogu ette.

Kultuurikomisjoni aseesimehe Heidy Purga hinnangul on tähtis üle vaadata õpetajate karjäärimudel, motivatsiooni suurendavad hüved ning võimalused õpetajate eneseteostuseks. „Üks küsimus on õpetajate koolitamine, teine aga ettevalmistatud õpetajate koolist lahkumine. Õpetajate koormuse reguleerimine, seekaudu läbipõlemise vältimine, nüüdisaegse ja motiveeriva töökeskkonna pakkumine ning muul viisil toetamine on aga suuresti just koolijuhtide ja -pidajate vastutus,“ sõnas ta.

Komisjon jätkab kuulamistega oktoobrikuu jooksul.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!