Õpetajate Leht 30. oktoobril

28. okt. 2020 - Kommenteeri artiklit

Kui pikk peaks olema koolijuhi leib?

Tosina aasta eest muutis riigikogu koolijuhtide tähtajalised töölepingud tähtajatuks, et direktorid ei sõltuks niivõrd kohalikest omavalitsustest ja saaksid pikemalt ametis olla. Eelmisel aastal pakkus aga haridus- ja teadusminister Mailis Reps välja, et taas võiks kaaluda tähtajaliste lepingute sõlmimist. Sellele võimalusele osutab ka „Haridusstrateegia 2035“. Mida arvavad asjast koolijuhid?

„Noored kooli“ kasvatab juhiks

„Noored kooli“ 12. lennu vilistlane Karel Alliku valiti uue kooliaasta eel Sindi gümnaasiumi direktoriks. Alliku näeb selles programmis suurt võimalust, kuidas juhi ja inimesena kasvada.  

Kõrvitsakuu – selle sügise suursündmus

Kes oleks osanud arvata, et mõnest kõrvitsataimest, mis Tartu Kannikese lasteaia meistrimees Ants kevadel kompostihunnikusse istutas, saab selle sügise suursündmus!

Palk koosneb paljudest osadest

Ülevaates Soome õpetajate häälekandja Opettaja oktoobrikuu artiklitest saame tutvuda põhjanaabrite õpetajate palgaarvestuse põhimõtetega. Näiteks on valla palgal töötavatel klassiõpetajatel viis palgarühma, kuid lasteaedades on töötasud seotud ametikoha nimetuse ja töö raskusastmega. Riiklik palgakorraldus aga põhineb töö raskusastmel ning tulemuslikkusel. Kuna õpetajate tasu koosneb põhipalgast, lisatasudest ja hüvitistest, soovitab Soome õpetajate ametiühing igal õpetajal täpselt uurida, milliseid lisatasusid tema töökohas määratakse ja kellel on õigus neid saada.

Autotehnika õppematerjal pälvis Kuldõuna tiitli

Ühe kolmest tänavu Eestisse tulnud hariduse Kuldõunast sai Pärnumaa KHK rahvusvaheline projekt, mille käigus valmis kuus autotehnikute eriala õppestendi. Ühises ettevõtmises osales kuus kutsehariduskooli, neist kolm Eestist. Koolid on oma õppematerjale koolitöö käigus jätkuvalt täiendanud.

Autotehnika erialal on tulevik põnev

Automaailmas käib kiire keskkonnasõbralike sõidukite arendamine. See nõuab autoeriala õpetavatel koolidel tempoga sammu pidamist. Tallinna tööstushariduskeskuse transporditehnika juhataja Raido Kruusik räägib, kuidas on muutnud selle eriala õpe. Kruusik arvab ka, et autotehnikud, kes sel erialal töötavad, vajavad täiendõpet, mida saavad kutsekoolid pakkuda praegusest rohkemgi.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!