Õpetajate Leht 9. oktoobril

7. okt. 2020 - 1 Kommentaar

Kui koolis on suhted sassis

Kogu viimase aasta on Pärnu-Jaagupis käinud muusikakooli ümber vaidlused, mis on tekitanud koolis suuri pinged. Õpetajate Leht uuris asja lähemalt, andes sõna mõlemale poolele.

Piirinihutajad muudavad maailma hoolivamaks kohaks

Esimest korda välja antud Tiina Kallavuse nimelise Piirinihutaja auhinna pälvisid Tartu Herbert Masingu kooli psühhiaater Anne Daniel-Karlsen ja LÕK-õpilastele matemaatikaolümpiaadi korraldanud Urvaste ja Valga Jaanikese kooli meeskond.

Kuidas vältida deprivatsiooni?

Urve Läänemets kirjutab, et väärarusaamad lapsekesksusest, vabadusest, demokraatiast ja kaasamisest ei asenda professionaalset meditsiini ega pedagoogikat. Ta leiab, et teaduspõhjata, kuid uuenduslikuks kuulutatud juhueksperimendid lastega on ebaeetilised, sisutule asendustegevusele kulutatud õppeaeg aga pöördumatult kaotatud.

Täiskasvanud on õppimise usku

Üha rohkem täiskasvanuid asub õppima täiend- ja tasemeõppesse, kuid vähemaks jääb noori õppijaid. Kas ja kuhu tööle siirdutakse, see teave on lünklik. OSKA uuringute põhjal on teada tööjõuvajadus ja seegi, et kutseharidusega inimesi on tööturul puudu.

Pärnumaa koolide edulood teenisid tunnustuse

Pärnus tähistati ettevõtlusnädalat maakonna ettevõtlike koolide tunnustamisega. Silma paistsid need koolid, kus tegevustesse oli kaasatud pea kogu õpilaskond.

Hindamine kui haldusmenetlus – mida arvestada õpilase hariduskäiku puudutavate otsuste tegemisel

Tallinna halduskohtu haridusvaidluste lahendamisega tegelevad kohtunikud kirjutavad õpilase hariduskäiku puudutavate otsuste vaidlustamisest halduskohtus. Nad märgivad, et vaidlustada saab üksnes hinnet, mis võib kaasa tuua koolist väljaarvamise, õppeastme lõpetamata jätmise või järgmisse astmesse astumise võimatuse.

Türi uus põhikool – valla sajandi ehitis

Türi põhikooli pere jaoks algas tänavune kooliaasta teisiti: üle mitmekümne aasta alustasid kõik üheksa klassi kooliteed ühes ja samas, Wiedemanni tänava majas. Vastvalminud moodsat koolimaja koos spordihoonega kutsutakse Türil sajandi ehitiseks.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Õpetajate Leht 9. oktoobril”

  1. Peep Leppik ütleb:

    KOLLEEGID!

    Võimalik, et 9.okt. Õpet. Lehe artiklite kommenteerimine on väljas tehnilistel põhjustel, aga … Kuna olen ise üle elanud, kuis “kõrgemal pool” 2010 keelustati(!) minu artiklid ajakirjanuses, siis tekivad alati ka kahtlused…

    Mulle on arusaamatu, miks meie õpetajad julgevad nii vähe kasvõi siinses lehes artikleid kommenteerida. Just erinevad professionaalsed seisukohad tekitavad VÕRDLUSE – üks MÕTLEMISE operatsioonidest. Või – ei soovitagi mõtlemist arendada! Märgakem, et meie ajakirjanduses lastakse läbi tahtlikult solvavad kommentaarid, aga teaduspõhiseid ARGUMENTE püütakse sageli vältida … Miks?

    P.S. Õpet Leht pole õnneks ühtki minu kommentaari avalikustamata jätnud.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!