Tallinna ülikooli haridusinnovatsiooni keskus pälvis „Ettevõtliku kooli“ kuldpartneri tunnustuse

30. okt. 2020 Riina Nõupuu MAK-võrgustiku turunduse projektijuht - Kommenteeri artiklit

Haridusprogramm „Ettevõtlik kool“ andis esmakordselt välja Kuldpartneri tunnustuse, et tänada Tallinna ülikooli haridusinnovatsiooni keskust panuse eest ettevõtliku hoiaku arendamisesse. Nendega koostöös uuendati haridusprogrammi „Ettevõtliku kooli“ standardi hindamissüsteemi, mis on aluseks kvaliteedimärgiste „Ettevõtlik kool“ ja „Ettevõtlik lasteaed“ taotlemisele.

„Ettevõtliku kooli“ või „Ettevõtliku lasteaia“ kvaliteedimärgise kasutamise õiguse saavad need koolid ja lasteaiad, mis vastab ettevõtliku õppe kriteeriumitele lasteaia ja koolielu olulistes valdkondades,” selgitas haridusprogrammi „Ettevõtlik kool“ arendusjuht Heidi Uustalu.

Tema sõnul sai koostöös haridusinnovatsiooni keskusega standardist uus ja parem tööriist koolidele enesehindamiseks ja tõenduspõhiseks kooliarenduseks. Uuenduskuuri läbisid standardi hindamisvaldkonnad, kus kesksele kohale tõsteti õppe- ja kasvatusprotsess, värskendati ja nüüdisajastati hindamistegurid ja nende kirjeldused. 

Kuldpartnerile kingiti tänutäheks valgusti „Tunnustuse majakas“, mille autor on „Ettevõtliku kooli“ võrgustikku kuuluva Pärnu Rääma põhikooli õpilane Lene Jüriso.

Meeneks on majakana kujundatud valgusti, mis näitab suunda ettevõtlikkuse arendamise teekonnal.

Haridusprogrammi „Ettevõtlik kool“ Kuldpartner on tunnustus, mida jagatakse ühele üleriigiliselt olulisele „Ettevõtliku kooli“ võrgustiku partnerile kord aastas alates 2020. aastast.

Kuldpartneri tunnustamise eesmärk on väärtustada ja tõsta esile häid koostööpartnereid, kollektiive või organisatsioone, kes on panustanud ettevõtliku hoiaku arendamisesse.

„Ettevõtlik kool“ on nüüdisaegse hariduse kvaliteedimärk, mis on koondnimetus põnevale ja kaasavale õppimise metoodikale ning ühtlasi haridusprogramm, mis toob koolidesse ja lasteaedadesse rohkem iseseisvat ja ettevõtlikku hoiakut, arendab lastes otsustusvõimet ja ärgitab tegutsemishimu. Programmi koordineerivad maakondlikud arenduskeskused Euroopa sotsiaalfondi ja Euroopa regionaalarengu fondi toel.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!