Amserv sõlmis Pärnumaa KHK õpilasega stipendiumilepingu

27. nov. 2020 Annika Poldre toimetaja - Kommenteeri artiklit
Kaasõpilaste seast Amservi stipendiumiga esile tõstetud tulevane sõiduautotehnik Aigar Blande. Foto: Eda Amur / Pärnumaa KHK

Amserv Grupi Pärnu esinduse juht Raimond Melts ja Pärnumaa kutsehariduskeskuse sõiduautotehnikute eriala 2. kursuse õpilane Aigar Blande sõlmisid möödunud nädalal stipendiumilepingu tuhande euro maksmise kohta. Stipendium on mõeldud autoeriala õppijate motiveerimiseks ja järelkasvu kindlustamiseks.

Amserv Grupp on Pärnumaa KHK koostööpartner, kes peab oluliseks aidata kaasa uute autospetsialistide koolitamisele. Amserv Pärnu esinduse juhi Raimond Meltsi sõnul on ettevõttele tähtis, et noortel püsiks huvi autoerialade vastu ja nad saaksid end praktikas proovile panna. „Hea meel on näha, et üha rohkem noori leiab tee keretehniku, maalri, autotehniku ja -diagnostiku eriala juurde,“ rääkis Melts. Stipendium on tema sõnutsi hea viis neid noori veelgi enam motiveerida ja tunnustada. Stipendium on ka signaaliks, et ettevõte ootab asjalikke noori spetsialiste oma esindustesse tööle. 

Koostöös kutsehariduskeskusega püüab ettevõte anda noortele esimesi positiivseid töökogemusi ja seeläbi mõista paremini noorte ootusi. Käesoleval aastal on Amservis praktika sooritanud või sooritamas 35 noort.

Pärnumaa KHK autoeriala õpetaja Priit Auväärt ütles, et sel aastal oli eriti raske ühte stipendiumisaajat valida, sest teisel kursusel oli palju häid kandidaate. 

Amservi stipendium määratakse üheks õppeaastaks ühele Pärnumaa KHK teise kursuse autoeriala õpilasele. Kõik selle eriala õppurid esitasid taotluse koos motivatsioonikirjaga. Kooli õppekava töörühm valis neist välja viis parimat kandidaati, võttes aluseks õppeedukuse, käitumise ja aktiivsuse. Viie väljavalituga vestlesid Amservi inimesed virtuaalselt, seejärel langetati otsus. 

Tuhande euro suurune stipendium makstakse välja kümne kuu jooksul. Lisaks stipendiumirahale saab stipendiaat praktikakoha üle Eesti asuvates Amservi teeninduskeskustes.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!