Harjumaal ja Ida-Virumaal hakkavad kehtima täiendavad piirangud huvitegevusele ja täienduskoolitusele

23. nov. 2020 HTM - 1 Kommentaar

Vabariigi Valitsuse tänane korraldus sätestab piirangud siseruumides toimuvale huviharidusele, huvitegevusele, täienduskoolitusele ja täiendõppele Harjumaal (sh Tallinnas) ning Ida-Virumaal. Piirangud hakkavad kehtima 24. novembrist.

„Piirangud on vajalikud, sest Harju ning Ida-Viru maakonnas levib viirus kõige kiiremini, ent soovime siiski hoida elu võimalikult avatuna ja ohutuna,“ sõnas haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Mart Laidmets.  „Laste ja noorte vaimse ja füüsilise heaolu seisukohast on väga oluline, et kuni vähegi võimalik ei peatataks huvitegevust. Samuti on paljudele inimestele vajalik täienduskoolituste jätkumine,“ lisas ta.

Vastavalt korraldusele on neis piirkondades alates 24. novembrist siseruumides toimuv huviharidus, huvitegevus, täienduskoolitus ja täiendõpe lubatud üksnes siis, kui osalejate arv grupis on kuni kümme inimest (sellele lisaks võib olla rühmaga koos treener või juhendaja) ning on tagatud, et ei puututa kokku teiste gruppidega.
Osalejad peavad kandma maski. Maski ei pea kandma alla 12-aastased lapsed ja inimesed, kellel maski kandmine ei ole tervislikel põhjustel, erivajaduse, töö või tegevuse iseloomu tõttu või muid olulisi põhjuseid arvestades võimalik.

Lisaks tuleb ühiskasutatavad esemed pärast igakordset kasutamist desinfitseerida, teenuse osutaja tagab desinfitseerimisvahendite olemasolu ja desinfitseerimisnõuete täitmise terviseameti juhiste kohaselt.

Nimetatud piirangud ei laiene täienduskoolituse ja täiendõppe läbiviimisele, mis on seotud riigi sõjalise kaitsega, samuti sisejulgeolekuvaldkonna tegevustele.
Rakendatavate meetmete asjakohasust hinnatakse iga kahe nädala järel nende kehtestamisest alates.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Harjumaal ja Ida-Virumaal hakkavad kehtima täiendavad piirangud huvitegevusele ja täienduskoolitusele”

  1. Tiia Võhma ütleb:

    Mis ühele keelatud, see teisele lubatud. Täienduskoolitustel on õppurite piirarvuks 10 inimest. Jääb mõistmatuks, miks toitlustusettevõtetes ja meelelahutusteenuste puhul kehtib 10+2 reegel, ent koolitajal see õigus puudub. Kas peljatakse, et õppurid on pidulistest ülemeelikumad või võtavad sööjatest-joojatest tihedamini maski eest?

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!