Selgus aktiivsete noorte tunnustuskonkursi „Hea eeskuju“ võitja

20. nov. 2020 Hanna Liis Suuder „Hea eeskuju 2020” projektijuht - Kommenteeri artiklit
Hea eeskuju tiitli üleandmiselt 19. novembril.
Vladislav Virtonen. Fotod: Robi Zuts

Konkursiga „Hea eeskuju 2020“tunnustatakse ühiskondlikult aktiivseid ja ettevõtlikke koolinoori. Konkursi laureaadiks sai Narva vanalinna riigikooli abiturient Vladislav Virtonen

Eilsel laheda koolipäeva noortekonverentsil välja kuulutatud „Hea eeskuju 2020“ konkursi laureaat Vladislav Virtonen jõuab oma tegemistega kõikjale. „Vladislavi näol on tegemist noorega, kes ei otsi vabandusi, vaid lahendusi,“ kirjeldab konkursi „Hea eeskuju“ eestvedaja Hanna Liis Suuder. Ta panustab oma kogukonda, tegutsedes juba praegu abipolitseinikuna. Samuti kaasasutas ta sotsiaalse ettevõtte Edukoht, kus noortele õpetatakse programmeerimist. Ta on ka noorte häkatonide kaaskorraldaja ja olnud tegus nii õpilasesinduses kui Sillamäe noortenõukogus, samuti Narva 2024 meeskonna liikmena. Lisaks õpetab noormees kohalikele inglise keelt ning on programmi „FLEX” kohalik esindaja.

„Ma tahaksin noortele rääkida ja näidata, et kui sa tahad midagi saavutada, siis kõik on võimalik. Sõltumata sellest, kas sa kasvasid üles vanematega või ilma, kas sinu perel on suur sissetulek või väike. Kõik on võimalik, kui piisavalt palju tegutseda,“ räägib Virtonen tiitli olulisusest. Tema sõber Siimon kirjeldab Vladislavi nii: „Kui Vladislavi kirjeldada, siis ta on suhtumisega: „Kes teeb? Mina teen.““

Lisaks laureaadile valis žürii 54 esitatud taotlusest välja 14 finalisti. „Hea eeskuju 2020“ finalistid on Grete Roos (Albu põhikool), Triin Sooäär (Pirita majandusgümnaasium), Meril Kiskonen (Jüri gümnaasium), Damaris Ly Tambla (Paide gümnaasium), Karoliine Marinitševa (Valga gümnaasium), Kristin Kooskora (Põlva gümnaasium), Angelica Daisi Stewart (Kadrioru saksa gümnaasium), Elisabeth Egel (Vanalinna hariduskolleegium), Hugo Kivilo (Tallinna reaalkool), Caroly Märtson (Põlva gümnaasium), Raahel Ränk (Orissaare gümnaasium), Grete Kull (Elva gümnaasium), Hubert Uku Prank (Tartu Karlova kool) ja Sander Paenurm (Gustav Adolfi gümnaasium).

Žüriisse kuulusid MTÜ Koos Eesti Laste Heaks, õpilasesinduste ja noorteühenduste liidu, lastevanemate ja lastekaitse liidu, avatud noortekeskuste ja õpetajate liidu, Swedbanki ning noortekonverentside esindajad, samuti konkursi algataja Merilin Piipuu ja konkursi patroon, riigikogu liige Kristina Šmigun-Vähi.

Hea eeskuju tiitli pälvinud Vladislav Virtonen saab konkursi peatoetajalt Swedbankilt preemiaks 1500 eurot. Noorte tunnustuskonkurss „Hea eeskuju” toimus sel aastal juba kolmeteistkümnendat korda.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!