Värska gümnaasium ja Viljandi kutseõppekeskus pälvisid Euroopa ettevõtliku kooli tiitli

9. nov. 2020 Junior Achievement Eesti - Kommenteeri artiklit
Värska õpilasfirmade laat.

Täna tunnustab ettevõtlusõppe eestvedaja Junior Achievement Euroopa silmapaistvaid Euroopa üldharidus- ja kutsekoole, kus ettevõtlusõpe on eriti edukalt muu õppetööga ühendatud. Viiendat aastat jagatava tunnustuse pälvisid Eestist Värska gümnaasium ja Viljandi kutseõppekeskus.

Euroopa Ettevõtliku Kooli auhind on Euroopa ettevõtlikemate koolide tunnustamissündmus, millel osalevad tänavu 25 Euroopa riigi eelnevalt välja valitud parimad õppeasutused. Tiitli pälvivad koolid, kus ettevõtlusõpe hõlmab suuremat hulka õpilasi, kus on olemas selge visioon ja plaan ettevõtlusõppe rakendamiseks, kool aitab kaasa õpetajate professionaalsele arengule ettevõtlusõppes ning kaasab õppesse praktikuid ärimaailmast. 

Eesti ettevõtlusõpet juhtiv Junior Achievement Eesti tegevjuht Kersti Loor selgitas, et iga riik saab esitada kaks kandidaati ja seekord vääris Eestist tunnustust nii Värska gümnaasium kui ka Viljandi kutseõppekeskus. „Värska gümnaasiumis on ettevõtlusõpe integreeritud kõikidesse vanuseastmetesse ning ettevõtlust hakatakse õppima juba esimeses klassis,“ märkis JA Eesti direktor Kersti Loor. „Eriti eeskujulik on see, et enamik sealseid õpetajaid kasutab majandusõpetuse meetodeid igas tunnis, mida nad annavad, teisisõnu loovad nad ainete vahel elulisi seoseid ettevõtlusega.“

Loor tõi esile ka väga populaarset Värska õpilasfirmade laata, kuhu tulevad kohale õpilasfirmad üle Eesti. „Kokkuvõtlikult võib öelda, et Värska gümnaasium kasutab kõiki neile pakutud võimalusi ja loob aktiivselt ise uusi lahendusi, et harida uut ettevõtlikku põlvkonda.“

Viljandi kutseõppekeskus paistab silma ülimalt suure õpilasfirmade arvuga. Viimased neli aastat on kool olnud selles vallas Eestis teisel kohal, olles suurima õpilasfirmade arvuga kutseõppeasutus. Nelja aastaga on seal loodud kokku lausa 69 õpilasfirmat.

„Viljandi kutseõppekeskuses on suurem osa õpetajaid läbinud õpilasfirma programmi koolituse, et õpilased saaksid igas tunnis küsida nõu vastavalt oma vajadustele. Lisaks on edukalt kaasatud mentoriteks kohalikku äriringkonda,“ selgitas Loor.

Euroopa ettevõtliku kooli tiitlid antakse tänavu üle veebiseminari vahendusel. Kokku pälvis Euroopa ettevõtliku kooli tiitli 39 õppeasutust 25 riigist. Eestist on varem Euroopa ettevõtliku kooli nimetuse pälvinud Kiviõli 1. keskkool, Tallinna 21. kool, Kuressaare ametikool ja Tabasalu ühisgümnaasium.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!