Eesti Vabadussõja ajalugu ilmus viidetega täiendatud e-raamatuna

11. dets. 2020 Eesti sõjamuuseum - kindral Laidoneri muuseum - Kommenteeri artiklit

Eesti sõjamuuseumi ja Varraku kirjastuse koostöös aasta alguses ilmunud kaheköiteline koguteos Eesti Vabadussõja ajaloost on nüüd saadaval ka teadusväljaandele omase viitesüsteemiga e-raamatuna.

„Eesti Vabadussõja ajaloo“ digiväljaande puhul on veebruaris paberkujul ilmunud teose tekstile lisatud viited ning raamatu lõpus on toodud allikate ja kirjanduse loetelu.

Vabadussõja ajaloo koostaja ja peatoimetaja ajaloolase Lauri Vahtre sõnul on tegemist uuendusliku lahendusega. „Viited jäeti paberväljaandest lugejasõbralikkuse huvides teadlikult välja, kuid kindla kavatsusega need elektroonilisel kujul võimalikult pea kõigile kättesaadavaks teha,“ ütles ta.

Kaheköiteline paberväljanne on niigi mahukas, kuid e-raamat avab soovijale võimaluse mugavalt tutvuda ka teose teaduslike tagamaadega. Selliselt vastab Vabadussõja lõpu 100. aastapäeva tähistav suurteos nüüd ka teaduskirjanduse nõuetele.

„Eesti Vabadussõja ajaloo“ on koostanud Lauri Vahtre. Tekstid on kirjutanud Peeter Kaasik, Lauri Vahtre, Urmas Salo, Ago Pajur, Tõnu Tannberg, Hellar Lill, Toomas Hiio, Toe Nõmm ja Taavi Minnik. Viited ja kasutatud kirjanduse on toimetanud Toomas Hiio. Raamatu toimetas keeleliselt Ede Kõrgvee, korrektuuri luges Eha Kõrge, kujundasid Mare Väli ja Mari Kaljuste. Raamat ilmus Eesti sõjamuuseumi – kindral Laidoneri muuseumi toimetiste sarjas.

„Eesti Vabadussõja ajaloo“ I köite e-raamat.

„Eesti Vabadussõja ajaloo“ II köite e-raamat.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!