EHL 30: Sünnipäevasoov juubilarile

4. dets. 2020 Reemo Voltri - Kommenteeri artiklit
Reemo Voltri.

EHL-i kolmekümnes aasta on väga väärikas number, mis ei tähista ainult Eesti suurima õpetajate esindusorganisatsiooni edusamme, vaid ka meie hariduse kõrgeid saavutusi maailmas. Millised on järgmiste aastate unistused ja soovid, mis vääriksid küünlaid uhkel tordil?

Eesti on maailmas hariduse tippriik. Oleme jõudnud nii kõrgele tänu sellele, et oleme haridust ikka oluliseks pidanud. Et tagada hea ja konkurentsivõimeline haridus, peavad meil olema hea ettevalmistusega, motiveeritud ja oma tööst rõõmu tundvad õpetajad. Et meil oleksid sellised õpetajad ning teisedki laste ja noorte arengusse panustavad inimesed ehk haridustöötajad, peame olema esindatud kõigil tasanditel, kus võetakse vastu otsuseid või mõjutatakse hariduselu muul moel. Need kolm tasandit on haridusasutus, koolipidaja (üldjuhul kohalik omavalitsus – KOV) ja riik.

Paljuski, mis puudutab õpetajaid ja haridust – olgu selleks palk, paremad töötingimused või mõistlikum tööaeg, lepivad riigi tasandil kokku valitsus, Eesti haridustöötajate liit ja KOV-ide esindajad. Mida rohkem on meid EHL-is ja mida rohkem tegutseme haridusasutustes ning teeme koostööd kohaliku omavalitsuse ja riigiga, seda arvestatavamaks partneriks oleme ja seda rohkem suudame Eesti hariduse hüvanguks ühiselt ära teha.

EHL-il täitus sel aastal loomisest 30 aastat. Mis on meie sünnipäevasoov? See kõlas juba eelmistes ridades. Mida rohkem õpetajaid koondub ametiühingusse, mida rohkem räägime kaasa kolmel eri tasandil, julgustame üksteist ja õpime üksteiselt, seda suurem on jõud ning saavutused järgmiseks 30 aastaks. Edendame ennast, edeneb kool, edeneb Eesti haridus.

Üheskoos suudame!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!