EHL 30: Instagrami-täht Lemmi Paul

4. dets. 2020 Heldi Ruiso EHL-i kommunikatsioonispetsialist - Kommenteeri artiklit
Heldo Ruiso.

EHL avas oma Instagrami-konto „Minu õpetaja“, kus saab kord nädalas lugeda ühe õpetaja loo. Ettevõtmisest loodab EHL kujundada omamoodi õpetaja elu kroonika, mis ei jäta puutumata ka Eesti ajaloo kulgu. Esimene jutustus on pärit Viljandi kunstikooli ühelt rajajalt Lemmi Paulilt. Lemmi memuaaridest saab värvika ettekujutuse, kuidas aastal 2005 ühe kunstikooli rajamine käis.


Lemmi Paul. Foto: erakogu

Lemmi Paul, 56, joonistamisõpetaja:

„Tead sa, et Sakala ajalehes oli kuulutus? Kohe-kohe avatavasse Viljandi kunstikooli otsitakse õpetajaid?“ Selline telefonikõne tuli mulle aastal 2005. Mul ei olnud siinkandis muid kontakte kui naabrinaine ja seesama hea helistaja. Läksin tööintervjuule, olin ärev ja isegi käed hakkasid värisema. Paari päeva pärast tuli direktorilt teade, et mind oodatakse Viljandi kunstikooli tööle majandusjuhataja ja õpetajana. Kokku oli kogutud palju mööblit, mida pidin hakkama kokku sobitama. Kõige rohkem oli tellitud riiuleid. Need olid väga imelike mõõtudega. Fotoklassi sisustasime hoopiski humanitaarabist pärit mööbliga. Humanitaarabi oli toona väga suureks abiks. Samuti olid abilisteks paljud linnaelanikud. Kunstnik Mare Hundi käest soetasime suurepärase graafikapressi. Ah, see oli nii võimas, tõeliselt suur ja korralik! Mulle on graafika kogu elu väga meeldinud ning mäletan, kui õnnelik ma tol ajal selle masina üle olin …


Kuidas ühe õpetaja lugu edasi arenes, loe juba täpsemalt EHL-i Instagramist „Minu õpetaja“.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!