Jõuluootus Pärnumaa kutsehariduskeskuses

11. dets. 2020 Annika Poldre toimetaja - Kommenteeri artiklit
Direktor Riina Müürsepp läidab teise advendiküünla. Fotod: Eda Amur / Pärnumaa KHK
Pärnumaa KHK direktor Riina Müürsepp avab advendihommiku.
Tema taga ootavad sõnajärge õpilasesinduse liikmed. 

Jõulude ootamine on aasta üks mõnusamaid aegu ja oma traditsioonidega ikka eriline. Pärnumaa kutsehariduskeskuses on saanud tavaks alustada sel ajal igat nädalat alates esimesest advendist veidi pidulikuma hommiku veerandtunniga.

Kooli peahoone fuajees suure kuuse juures tähistatakse igal esmaspäeval kell 10.15 advendinädalat. Direktor Riina Müürsepp süütab advendiküünla ja mõni oma õpilane või külaline esineb. Osalema on oodatud kõik töötajad ja õpilased, kes sel ajal koolis on. Sündmusest toimub otseülekanne veebis.

„Juba teist aastat on meil komme võtta neljal esmaspäeval hetk koos olla ja tähistada jõuluootust,“ ütles kooli kommunikatsioonijuht Eda Amur. Küünlad põlevad kogu advendiaja, pakutakse komme ja esmaspäeviti kõlab terve päeva fuajees jõulumuusika.

Nii oli ka 7. detsembri hommikul, kui direktor süütas kaks küünalt ja kooliperele laulis jõululaulu kaubanduseriala õpilane Camilla Kaaver ning tantsu- ja akrobaatikanumbriga esines Marii-Lisette Tiismaa, kooli töötaja tütar, kelle pikaaegne juhendaja töötab samas koolis.

Järgmisel esmaspäeval, kolmanda küünla süütamisel esitab jõulumuusikat kutsehariduskeskuse töötajate käsikellade ansambel, kellel on kuulajatele ka väike üllatus varuks. Viimase advendinädala alguse puhul on plaanis, et hommikul istuvad jõululauda need töötajad, kes ei ole veel jõulupuhkusele läinud – õpilased on siis juba vaheajal. Juuakse glögi, süüakse piparkooke ning soovitakse üksteisele häid jõule.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!