Kokkuvõttevõistluse „Tuum 2020“ auhinnad jagatud

4. dets. 2020 Tiit Hennoste žürii esimees - Kommenteeri artiklit

Hoolimata koroonast ja muudest takistustest toimus kokkuvõttevõistlus „Tuum“ 6. ja 7. novembril ning nüüd on auhinnad jagatud.

Selleaastane võitja on Maarja Lutsar (I auhind – 250 eurot). Kolm teist auhinda (125 eurot) saavad Eneli Külaots, Ingrid Alla ja Ave Albert. Lisaks andis žürii Ingrid Allale ja Ave Albertile Hugo Treffneri gümnaasiumist parima õpilase eriauhinnad (50 eurot). 25 parimat saavad diplomi ja iga osavõtja väljaprinditava osavõtutunnistuse.

Selle aasta võistlusel tegi kaasa 106 osalejat. Seda oli kahjuks vähem kui mullu, aga sama palju kui tunamullu. Rõõmu teeb, et tänavune tase oli ühtlasem ja kõrgem kui kunagi varem. Meeldiva üllatusena oli tippkokkuvõtjate seas mitmeid õpilasi ja üliõpilasi. Eraldi tuleb ära märkida Hugo Treffneri gümnaasiumi ja Tartu ülikooli õppurite head esinemist.

Kokkuvõetavaks tekstiks oli tänavu Jaan Tallinna essee „Digikultuur. Mis on ühist kultuuril ja tehisintellektil?“. Töid hindasid Tiit Hennoste, Martin Ehala, Külli Habicht ja Jüri Valge. „Tuuma“ korraldasid haridus- ja teadusministeeriumi toetusel Tartu ülikooli eesti ja üldkeeleteaduse instituut ning Eesti Keele Instituut koostöös Emakeele Seltsi ja Eesti emakeeleõpetajate seltsiga.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!