Viie riigi noored ilutegijad võistlesid Instagramis

18. dets. 2020 Kaire Mets Tartu kutsehariduskeskuse turundusjuht - Kommenteeri artiklit

9.‒11. detsembrini toimus ilumaailma tulevikutegijatele omanäoline moevõistlus, kus juuksuri, kosmeetika ja tekstiili eriala õpilased Euroopa kutsekoolidest jagasid oma tehtud töid Instagramis. 

Kokku osales virtuaalses ettevõtmises 11 kutsekooli Eestist, Lätist, Hispaaniast, Hollandist ja Suurbritanniast ning konkursile laekus 51 võistlustööd. Eesti kutsekoolidest olid lisaks Tartu kutsehariduskeskusele esindatud veel Tallinna tööstushariduskeskus, Pärnumaa kutsehariduskeskus, Ida-Virumaa kutsehariduskeskus ja Kuressaare ametikool.

Sündmuse korraldad olid Tartu kutsehariduskeskuse iluteeninduse ja tekstiili osakonna õpetajad Elo Õun, Ele Nurk, Gerly Sepping ja Helin Liiv. Kutseõpetaja Elo Õuna sõnul oli kutseõppuritele suunatud võistluse peamine eesmärk õpilaste erialase arengu toetamine ning julgustamine oma tööde presenteerimisel. „Aga kindlasti on noortele oluline seegi, et luua omavahel erialaseid kontakte ning näha, kuidas mujal tehakse. Ajal, mil füüsilised kontaktid meie ümber tekitavad rohkem ärevust kui rõõmu, on ka koolid avastamas järjest uusi võimalusi korraldamaks õpiprotsesse nii, et mitmekesisus ei kaoks ja koostöösuhted ei kannataks. Õpiränded on koroona tõttu küll peatunud, aga virtuaalsete kanalite kasutamine on üks võimalus rahvusvaheliste koostöösuhete hoidmiseks,“ selgitas ta. „Meile oli sellises formaadis võistluse korraldamine esmakordne ning loodetavasti on see hea alus tulevaste sarnaste virtuaalkohtumiste ja -võistluste toimumiseks,“ avaldas Õun.

Laekunud moefotosid hindas žürii, kuhu kuulusid nii erialaspetsialistid kui sponsorite esindajad. Lisaks sai iga osalenud kool välja valida oma lemmiktöö. Kokku laekus võistlusele töid seitsmes kategoorias: meeste juukselõikus, naiste juukselõikus, pidulik soeng, pruudisoeng, pidulik meik, fantaasia ja noorte tänavamood. Populaarseimaks osutus piduliku meigi kategooria, kuhu laekus ühtekokku 20 võistlustööd.

Žürii märkis ära 23 tööd. Hindajad kiitsid õpilaste julgeid värvilahendusi, atraktiivseid jumestustöid ning professionaalseid esitusi. Paljud võistlusele laekunud fotod olid žürii hinnangul lausa kollektsiooni väärilised. „Omalt poolt tahan väga kiita kõiki neid õpilasi ja õpetajaid, kes tulid meie innovaatilise väljakutsega julgelt kaasa, leidsid endale tublid modellid ning pildistasid oma tööd ülesse,“ tunnustas Õun osalejaid.

Korraldajad tänavad võistluse auhinnad välja pannud sponsoreid: Tradehouse Ilukaubamaja, Goldwell Estonia, Wella Professionals, Schwarzkopf Professional Estonia ja Sim Sensitive Eesti. Tänu rikkalikule auhinnalauale oli võimalik esile tõsta suur hulk noorte töid.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!