13 maakonnas taastub esmaspäeval kontaktõpe, Ida-Virumaal ja Harjumaal osaliselt

7. jaan. 2021 HTM - Kommenteeri artiklit

Valitsuse liikmed kiitsid põhimõtteliselt heaks otsuse taastada alates 11. jaanuarist väljaspool Harjumaad ja Ida-Virumaad kontaktõpe nii üldhariduskoolides, kutseõppeasutustes kui kõrgkoolides. Samuti täpsustati alates 11. jaanuarist Eesti 13 maakonnas kehtima hakkavaid piiranguid huviharidusele ja -tegevusele, täienduskoolitusele ja -õppele ning spordile. Ida-Virumaal ja Harjumaal võivad kooli minna 1.‒4., 9. ja 12. klassi õpilased. 

„Mul on hea meel, et suur osa meie õppijaid saab minna kooli. Muidugi tuleb seda teha endiselt ettevaatlikult: hajutada, pesta käsi, jälgida oma tervist,“ sõnas haridus- ja teadusminister Jaak Aab. „Otsuse kinnitame homsel valitsuse istungil ning seejärel teavitab haridus- ja teadusministeerium kõiki haridusasutusi uutest piirangutest ning tuletab meelde olulisi ennetusmeetmeid.“
Kontaktõppe korraldamisel tuleb nii üldhariduskoolides, kutseõppeasutustes kui kõrgkoolides järgida haridus- ja teadusministeeriumi ning terviseameti juhiseid õppetöö võimalikult ohutuks läbiviimiseks. Distantsõppele minnakse vajadusel eelkõige klassi, kooli või piirkonna kaupa, arvestades piirkonna olukorda, ja koostöös terviseameti ning haridus- ja teadusministeeriumiga. 

Huvitegevus ja -haridus, täienduskoolitus ja -õpe, noorsootöö ja sport
Alates 11. jaanuarist tohib sisetingimustes nimetatud tegevustest osa võtta kuni kümme inimest, lisaks lisanduv treener või juhendaja. Ruumi täitumus ei tohi olla rohkem kui 50 protsenti. Välitingimustes hakkab kehtima osavõtjate arvu piirang 24 inimest, kellele lisandub treener või juhendaja. Tegevusi läbi viies tuleb arvestada hajutamise nõude, käte desinfitseerimise vahendite kasutamise ning maskikandmise kohustusega.Piiranguid hinnatakse uuesti kahe nädala pärast.

Ida-Virumaa ja Harjumaa jätkuvad piirangud
Harjumaal ja Ida-Virumaal kehtivad 17. jaanuarini varem kehtestatud piirangud. 11.‒17. jaanuarini võivad osaleda kontaktõppes 1.–4. ning 9. ja 12. klassi õpilased. Teised klassid ning kutse- ja kõrghariduse õppurid on 17. jaanuarini distantsõppel. Keelatud on sisetingimustes toimuv noorsootöö, huvitegevus ja -haridus, täienduskoolitus ja -õpe ning sport. Tegevusi võib läbi viia üksnes distantsilt. Välitingimustes on need lubatud kuni kümneliikmelistele rühmadele ja juhendajale.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!