Aasta algas Kõrveküla koolilastel uues majas

15. jaan. 2021 Sirje Pärismaa toimetaja - Kommenteeri artiklit

Tartu valla Kõrveküla põhikooli lapsed alustasid teist poolaastat põhjalikult uuenenud koolimajas. Juurdeehitis on vanast majast mitu korda suurem, sinna mahuvad lahedalt ära ligi 500 õpilast ja kasvuruumi on veel enam kui sajale lapsele.

„Vaatan praegu magushapu kurbusega aknast välja, kuidas hiigelnoolega kraana tõstab ära meie moodulmaju. Üks ajastu on läbi. Kogukonna, laste, vanemate ja koolipersonali unistus on täitunud,“ rääkis kolmapäeva hommikul Kõrveküla põhikooli direktor Andres Jõgar. Seitsme aasta eest võttis suures ruumikitsikuses vaevelnud kool esimesena Eestis kasutusele moodulmajad, kus õppis osa klasse ja paiknesid ka lasteaiarühmad. Ka moodulmajades sai kooli pidada ja seal oli ka hulk plusse – väike hulk lapsi koos, vahetunnis pääses kiiresti õue –, kuid see oli ikkagi ajutine lahendus. Ent elamuehitus Tartu külje all põldudel muudkui hoogustus ja nii tuligi vallal koolimajale laiendus teha.

„Nüüd on koolimajas rohkesti avalikku ruumi, lapsed ei pea vahetunnis õue minema. Kas see on hea või halb, ei tea veel. Kuid see-eest jagub maja sees palju tegevust,“ lausus Andres Jõgar. Vahetunnis saab turnida ronimispuudel, võrkudel, joosta takistusrajal, aga ka mängida malet, minna vaikuseruumi või niisama aatriumis istuda.

Esimene koolinädal näitaski, et lapsed on liikumisvõimalustest kinni haaranud.

Et uues hoones on korralik ventilatsioonisüsteem ja palju ruumi, tulid Kõrvekülas sellel nädalal tundidesse kõik klassid. Esialgu tutvutakse avardunud võimalustega ja elatakse sisse.

„Kirja järgi oleme maakool, aga linn ju paistab. Peame pingutama. Kui meie ei suuda linnaga sammu pidada, viivad vanemad oma lapsed sinna kooli,“ sõnas Jõgar.

Koolimajas paikneb ka Tartu maakonna keskraamatukogu ja muusikakool. „Muusika on meil alati au sees olnud, Kõrvekülast on pärit näiteks Miina Härma, kes oli kunagise koolijuhataja tütar. Siin on kultuurilooliselt aktiivne paik,“ märkis Jõgar.

Koolimaja kõrval peaks peagi algama spordihoone ja staadioni ehitus.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!