Lennusadamas jätkub Ameerika rändnäitus ookeanidest

20. jaan. 2021 SA Eesti Meremuuseum - Kommenteeri artiklit
Foto: Aron Urb

Alates teisipäevast on taas tavapärastel lahtiolekuaegadel avatud Eesti meremuuseumi Lennusadama ja Paksu Margareeta muuseumimajad. Esmakordselt Euroopas eksponeeritav Ameerika loodusloomuuseumi näitus „Tundmatu ookean“ on avatud veel kolm kuud, 25. aprillini 2021. „Valitsenud viiruse leviku tõttu oli meremuuseum sarnaselt teiste Harjumaal ja Ida-Virumaal asuvate muuseumitega sunnitud olema suletud 28. detsembrist 17. jaanuarini. Eelmisel aastal külastas Lennusadamat ja Paksu Margareetat sel perioodil 31 592 inimest, kellest enamiku moodustasid Vene turistid. Sel aastal oli see külastusarv siis null, samuti olid suletud muuseumipood ja kohvik ning meie klientidel tuli tühistada asutuste sündmused,“ rääkis Eesti meremuuseumi juht Urmas Dresen. Sellest hoolimata kavandatakse käesoleva aasta näitused teostada planeeritud mahus. „Meie külastajatel on oodata kahte meresõjandusse süüvivat näitust. Lisaks käimasolevale „Tundmatu ookean. Läänemeri maailmameres“ näitusele avaneb märtsis väikeses näitusesaalis näitus kaptenmajor Bruno Linnebergist, mis esmakordselt tutvustab ka kodumaist luuremaailma 20. sajandi esimesel poolel. Näitusega kaasnev raamat on huvilistele saadaval juba varem. Augusti lõpus meenutame suurema väljapanekuga ohvriterohket tragöödiat Juminda poolsaare lähistel, millest tänavu möödub 80 aastat,“ avaldas muuseumijuht Urmas Dresen. Näitus „Tundmatu ookean“ on Lennusadamas avatud 25. aprillini ja seda täiendav väljapanek „Läänemeri maailmameres“ on avatud 18. juulini. Aasta lõpus üleeuroopalise digilahenduste konkursil Heritage in Motion peaauhinna võitnud Paksu Margareeta püsinäitust täiendab aprilli lõpuni Katrin Karu mereteemaliste maalide näitusmüük „Veetee“.  


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!